Кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Владимир Уручев: По отношение на европейските средства тази година ще е нулева

---
18.05.2014 / 16:00

По отношение на европейските средства тази година ще е нулева. Това каза кандидатът за евродепутат на ГЕРБ Владимир Уручев по време на срещата с граждани в София. По думите на Уручев, България разчита на Европейския съюз и на средствата, които получава, но те не трябва да са съпътствани от заеми. „Европейската солидарност е предназначена към това страната да тръгне нагоре, към това стандарта в Европейския съюз да се изравни във всички посоки. Без тези средства България ще е принудена и няма да има друг начин, освен да тъпче на едно място”, подчерта Владимир Уручев. Според кандидата за евродепутат българите усещат, че има отдалечаване от Европа през последната година.

 

„Не се подписва споразумението с Европейската комисия, продължават преговори. Сега, когато комисарите правят своя избор, казват, че внимателно четат какво е представило българското правителство - разбирайте, че има сериозни проблеми. Това е техният дипломатичен език да кажат, че нещо лошо става. Това, което хората най-вече усещат, е прекратяването, изчерпването на средствата при човешки ресурси. Там от 10 до 20 пъти са намалени броят на участниците в тези програми. Това води директно до ръст на безработицата. Неслучайно в България в момента има 40 000 повече безработни в сравнение с миналата година”, допълни Владимир Уручев. Според него, хората трябва да гласуват, защото една изборна активност от 30-35% ще бъде разтълкувана от ЕС като незаинтересованост, което пък идва и в подкрепа на евроскептиците.

 

Владимир Уручев посочи, че към него има подадени много устни сигнали за хора, които са притискани да гласуват за определена партия, заплашвани, че ще бъдат уволнявани или, че ще им бъде прекратен бизнесът, чрез който се прехранват цели семейства. Уручев подчерта, че основният проблем остава с купения вот, предимно сред ромското население, представители, на което заявяват, че е говорено с тях за кой да гласуват на 25 май.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев