Бойко Борисов: Това са най-опорочените избори, в цялата страна има чудовищно купуване на гласове

---
25.05.2014 / 15:07

Това са най-опорочените избори, в цялата страна има чудовищно купуване на гласове. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в Банкя, след като гласува за членове на Европейския парламент.

 

„Аз гласувах, защото това е свещено право, това е много важно право, защото демокрация ни го е дала. Искам България да е в Европейския съюз, а има партии, които в предизборната си кампания говореха да излезем от Европейския съюз. Това са най-опорочените избори. От цялата страната ми звънят, че има чудовищно купуване на гласове от БСП и Цензурата, особено в ромските махали“, сигнализира Борисов. По думите му, ГЕРБ няма да дава пресконференция в НДК вечерта след изборите, докато не станат ясни резултатите, както и това как са гласували хората в големите и малките градове, в ромските квартали и за коя партия. „И тогава, ако всички сме обективни, ще стане ясно и за новата партия, и за старата, какво са правили”, подчерта Борисов. Той коментира, че най-голямо купуване на гласове има в пловдивския квартал „Столипиново”. „Гражданското общество има възможност в лицето на ГЕРБ да се пребори с купуването на гласове“, категоричен бе Бойко Борисов.

 

„Крадецът вика, дръжте крадеца. Най-крадливите сътвориха Костинброд – Мая Манолова и Цензурата. Вие помните изборите миналата година, как всички партии, всички медии говориха за печатницата на ГЕРБ, където сега се печатат рекламните материали на новата партия. Защо сега телевизиите стпускат писъчета върху името на крадливите партии? Това е прикриване на престъпление. Купуването и продаването на гласове е престъпление, и когато телевизия, закрива именцето, произнасяно там, също е престъпление“, посочи председателят на ГЕРБ. Борисов попита защо медиите не спестиха името на ГЕРБ, когато преди година двама души извършиха костинбродската манипулация. „Мая Манолова хвана българите за шарани. Минах сутринта през езерото Суходол и беше пълно с риболовци. Съжалявам за българските еколози. Съжалявам, че сега след студеното време, рибите хвърлят хайвер, а за първи път от 100 години разрешиха риболова от 24 май, за да намалят избирателната активност“, обясни Борисов.

 

„Гласувах преференциално, защото исках да подчертая изключителния си избор на водач на листа. Страхливецът Станишев избяга от всички дебати в последния един месец“, заяви още Бойко Борисов.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев