Бойко Борисов: За пореден път ГЕРБ победи столетницата. Правителството трябва да подаде оставка

Бойко Борисов
25.05.2014 / 21:51

За пореден път ГЕРБ победи столетницата. Ние не само победихме Станишев, ние победихме лидера на ПЕС в България. Toва каза председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг в централата на партията. “Псевдопремиерът, псевдопредседателят на Народното събрание, след този вот, незабавно да подадат оставки и да се махнат от местата, които са заели“, призова Борисов.

 

„Ако има малко доблест и морал, Орешарски още тази вечер да подаде оставка. Предизвикахме предсрочни избори днес с убедителната победа. ЕНП категорично побеждава в Европа. Няма как със Станишев в Европа да спечелят. Те не могат да спечелят в България, ЕНП е категоричният победител“, заяви Бойко Борисов. По думите му, всяка политическа партия е като футболен отбор. „Всеки отбор сам играе в Шампионска лига. Представете си финал на Шампионската лига без първия”, посочи Борисов и попита като какъв ще се качи Михаил Миков на парламентарната трибуна.

 

Председателят на ГЕРБ беше категоричен, че след този вот кабинетът „Орешарски” трябва да подаде оставка. По думите на Борисов народът е показал, че вотът на недоверие срещу правителството е бил днес. „ Българският народ показа, че ГЕРБ трябва да е в управлението. Орешарски има ли морал, има ли срам? Честитя на Станишев, че отива в Брюксел. Аз виждам реално утре да си подадат оставка и да започнат предсрочни избори. За съжаление, разсипват държавата и разсипването на България се знае, че се дължи на БСП, ДПС и „Атака”, допълни Бойко Борисов и отново призова БСП незабавно да върне мандата.

 

Бойко Борисов подчерта, че ако депутатите на „България без цензура“не подкрепят вота на недоверие срещу правителството, внесен от ГЕРБ, ще стане ясно, че коалицията е четворна. „Миналата година направихте всички тези сакатлъци, с бюлетината, в деня на размисъл, затова тези една година съсипаха България. Като партия победител, ще чакаме другите да търсят сближаване с нас. Зад нас стоят стотици хиляди избиратели. Няма логика, ние да търсим сближаване с другите“, категоричен беше Борисов. Лидерът на ГЕРБ заяви, че „Атака“вече нямат право да участват в управлението на България, защото хората не ги искат.

 

„Искам да благодаря на българския народ и на Господ, че за пореден път оцениха всичко, което сме направили, кадрите на ГЕРБ и експертния потенциал. От направените, до този момент, класирания и резултати, които са обявени в медиите, които чухме, има един победител и това е ГЕРБ. За пореден път ГЕРБ победи столетницата, победихме лидера на ПЕС”, подчерта още веднъж БойкоБорисов.

 

Утре, 12.00 часа, ще ПП ГЕРБ ще дадат пресконференция с окончателните резултати от вота.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев