ДЕКЛАРАЦИЯ на ПП ГЕРБ

---
13.06.2014 / 09:29

След навършване на една година от управлението на новата тройна коалиция - БСП, ДПС и Атака, държавата е в институционална криза, България е на прага на финансова катастрофа, а евроатлантическите ни партньори са загубили доверието си в страната ни. Безпринципното ви задкулисно управление и липсата на всякаква експертност доведоха до спиране на стратегически проекти и загуба на европейски средства. Това не е изненада, защото архитектите на тази тройна коалиция, които стояха в основата и на предишната тройна коалиция, вече имат натрупан богат опит в спирането на средствата от европейските програми. В основата на това, е корупцията, която за пореден път избуява при управление на БСП и ДПС. И това не е оценка само на опозицията и българските граждани. Констатациите за това явление отново идват от международни неправителствени организации, които следят случващото се в България. Шумно прокламираните действия на управляващите срещу битовата и организираната престъпност се оказаха само пиар ходове, целящи да отклонят общественото внимание от тоталната абдикация на правоохранителната система от задълженията й. Вместо да се бори с престъпността, МВР бе впрегнато да пази властта от общественото недоволство, като твори опорни точки, захранващи партийните централи. Бездействеието на органите на Министерството и ДАНС стана особено видимо по време на предизборната кампания, когато медиите „залавяха“ търговци на гласове и „разбиваха“ схеми за изборни манипулации, а институциите бездействаха.

 

Заради непрозрачното и задкулисно управление на кабинета „Орешарски“, Европейската комисия размаха пръст на България за случващото се в сектор „Енергетика“. Брюксел многократно предупреди правителството, че няма да допусне реализирането на проекта „Южен поток“ в нарушение на европейското законодателство. В отговор, управляващите не само, че не се вслушаха в предупрежденията, но и проведоха напълно непрозрачен и режисиран „конкурс“ за избор на изпълнител на газопровода. Същевременно, депутати от БСП внесоха промени в Закона за енергетиката, които стана ясно, че са спуснати като директива от чуждестранна компания, имаща интерес към проекта. През цялото това време, премиерът и пощальонът лъжеха Брюксел, че България се съобразява с европейското законодателство. Наглостта ви достигна до там, че в деня, в който българският министър-председател уверяваше председателя на Европейската комисия, че страната ни ще изпълни всички европейски препоръки, в София бе подписан договорът за изграждането на българския участък на „Южен поток“. Това лицемерие нямаше как да бъде простено от Европа и логично България получи звучен шамар от Брюксел – наказателна процедура. Шамарът обаче ще бъде платен от българските данъкоплатци.

 

Провалът в отношенията на правителството на БСП, ДПС и Атака с европейските ни партньори обаче не спира до тук. През последните месеци Брюксел спря плащанията по няколко стратегически за България европейски програми. Предупрежденията за това идваха месеци по-рано, но правителството на Орешарски не взе никакви адекватни мерки, а през цялото време се опитваше да си измие ръцете с управлението на ГЕРБ. Истината обаче е, че Европейската комисия спря плащанията, заради тоталното бездействие и липса на експертен капацитет от страна на гръмко прокламираното „експертно“ правителство. Вместо да направят необходимото, за да защитят плащанията, управляващите намериха удобен виновник за случващото се в лицето на българските общини и прехвърлиха цялата отговорност за финасовите санкции върху кметовете. Угодно обаче избраха предимно общини, управлявани от кметове от ГЕРБ. Този реваншизъм отново е насочен към българските граждани и бизнеса.

 

Категоричната оценка за провала на кабинета Орешарски и управляващата тройна коалиция я даде българския избирател на изборите за членове на Европейския парламент. Въпреки този красноречив вот на недоверие към правителството, както и загубата на подкрепа от страна на коалиционните партньори, премиерът продължава да шикалкави за подаването на оставката си. Основателни са съмненията, че този провален кабинет, се опитва в последните дни от съществуването си, да замете следите си и да прикрие мащаба на катастрофата, в която оставя държавата. Това води до удължаване на агонията на институциите и до тотален разпад на държавността. В същото време, управляващите партии ударно назначават свои доверени кадри на стратегически постове в държавната администрация, чрез които да саботират всяко следващо управление. В последните си дни, нелегитимното 42-ро Народно събрание избра партийно ръководство на Сметната палата, което да осигури комфорт на БСП, ДПС и Атака през следващите 7 години.

 

Г-жи и г-да управляващи, не губете повече времето на българския народ и незабавно го освободете от вредното си присъствие във властта. Вашето време свърши. Нямате моралното право да завличате цялата държава в дупката на собствения си провал.

 

Подайте незабавно оставка! България няма време за губене!

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев