Бойко Борисов: Разпадът в държавата е пълен, щом парламентът се шегува с работата си

---
27.06.2014 / 14:17

При разпада на държавата един месец е голям срок от време и трябва да го изтеглим. Мисля, че средата на септември е добра дата. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента. „ Моят мотив е, че разпадът в държавата е пълен. Виждате парламентът как се шегува с работата си. Този парламент е изчерпан, той е делегитимиран, какво да предлагаме. Ако имаше важни неща да си бяха дали преди една година оставката, когато знаеха, че не трябва да управляват. Закона за Сметната палата ли им беше най-важен или за МВР? Защо не ги попитате тях”, подчерта Борисов.

 

Бойко Борисов посъветва управляващите да не се изказват по темата за банките, защото е много опасна за финансовата система. „Те имат две-три неща, които могат да направят – за факултета в Бургас, касовите апарати за транспорта - това е за един ден работа”, завви Борисов. Той бе категоричен, че не слуша изказванията на “класика“ Антон Кутев

 

На въпрос за изказването на Антон Кутев, че има хора, които клатят още една банка, Борисов заяви, че не слуша „класика” Кутев. „Затова съм си направил личната програма така, че да не ме информират какво говорят тези хора”, подчерта лидерът на ГЕРБ.

 

Бойко Борисов бе категоричен, че ПП ГЕРБ ще прави това, което каже той. Основна цел на ГЕРБ винаги е била максимално голяма избирателна активност и голямата разлика между тях и другите партии. „ Ние ще се борим за максимална избирателна активност, където ГЕРБ да има толкова повече, че да не му се налага да прави коалиция. Ако е същата ситуация като сега какво ще правим? Ще оставим БСП, ДПС и „Атака” пак да управляват? Затова цялата предизборна кампания ще има една единствена точка – гласувайте, за да не се налага коалиция“, заяви Борисов.

 

„Преди една година от тази трибуна и от това, което чувахме от лидерите на ДПС, БСП и „Атака” беше да се разбие, разруши, ликвидира ГЕРБ. Това беше основната им задача. Практиката показва, че когато си поставиш такива задачи никога не можеш да ги изпълниш, защото не ние определяме коя партия да я има или да я няма, а хората, които гласуват”, посочи Бойко Борисов. Той подчерта, че можеш да управляваш сам тогава, когато народа ти е казал управлявай. „Ако народа не го направи, той ти казва търси някакви партньори. Надявам се, а и виждайки тази ситуация, в която тройната коалиция – „Атака”, БСП и ДПС доведоха България, да имаме такава разлика между нас и останалите, че да не се налага да правим коалиции”, допълни Борисов.

 

Относно задълженията на НЕК в размер на 3 млрд. Бойко Борисов коментира, че тези задължения не са от последните четири години. „Всички, които допуснахме три години ДПС, БСП и „Атака” да управляват. Всички заедно ще ги платим”, заяви Борисов. Попитан дали прокуратурата трябва да разследва договорите с американските тецове и Иван Костов, лидерът на ГЕРБ посочи, че трябва, но не само тях, но и тези, които се готвят да подпишат. „Това, което се готвят да подпишат, е още по-тежко нарушение, отколкото предишното”, подчерта Бойко Борисов.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев