Десислава Танева: Производителите на плодове и зеленчуци преживяват една от най-тежките си години

---
22.07.2014 / 16:12

Народният представител от ПП ГЕРБ-Сливен Десислава Танева остро критикува работата на земеделското министерство и липсата на средства за сектора в интервю за телевизия „Канал 6”.

 

„Земеделците, производителите на плодове и зеленчуци преживяват една от най-тежките си години. Няма никакви пари за нормалното функциониране след един месец. В сектора ще има голямо напрежение и то в най-скоро време. Тогава обаче няма да са Пламен Орешарски и тези, които доведоха земеделието до това състояние. Те ще са на други позиции и за пореден път ще казват, че ГЕРБ е виновен”, каза Десислава Танева.

Тя допълни, че липсват средства по фонд „Земеделие” за плащане на животновъдите на 15 октомври, няма средства и за пропаднали площи.

„Министерството се управляваше и се управлява от ДПС. Сериозно ли е министърът да има само един законодателен акт, предложен в 42-то НС? Законът за тютюна, който прави държава в държавата, беше внесен от депутат на ДПС”, каза Танева.

Според нея това показва отсъствие на всякаква политическа стратегия за развитието на сектора. Всички приети решения са били предлагани от различни депутати, според интересите, които защитават двете управляващи политически сили, или различни икономически групи.

 

„Най-голямото завоевание на 42-то НС е общественото недоверие, което то създаде към институцията парламент”, каза Десислава Танева. По думите й „бурната законодателна дейност” на настоящия парламент е довела до състоянието, в което е държавата, защото е плод на стратегията на БСП и ДПС за удовлетворяването на интересите на отделни кръгове.

 

„По-лошо не е било, щом се върнахме в забравените от 90-те години опашки пред банките. 42-то НС стигна нечувани низини по отношение на ефективност и обществена безотговорност. Този парламент не съграждаше, а единствената му цел беше на унищожи ГЕРБ, но всички видяха, че това не се случи, въпреки всички лостове, които използваха управляващите срещу нас”, каза в заключение народният представител.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев