Ако нямаме 121 депутати, ГЕРБ пак ще бъде опозиция

---
23.07.2014 / 12:00

Моят проблем и на ПП ГЕРБ е, че ако отново сме победители на тези избори и нямаме 121 депутати, трябва отново да дадем на БСП и ДПС да управляват. Това каза председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов в интервю за предаването на Нова телевизия „Здравей, България”. „Ако имам 119 депутати ще оставя ГЕРБ опозиция, за да управляват пак БСП и ДПС. Да видим държавата колко време ще понесе още да й се сриват всичките системи. Ако имам пълно мнозинство, тогава мога да каня други партии, но не могат да ми скачат по главата”, допълни още Борисов.

 

Бойко Борисов посочи, че всички депутати от ГЕРБ са в парламента. „Заявили сме точно и ясно – има ли точка „Оставка на кабинета „Орешарски““, всички влизат в зала. В противен случай – не”, категоричен бе Борисов. Той допълни, че депутатите му ще влязат в зала само ако коалиционните партньори „Атака“, БСП и ДПС осигурят кворум за днешното заседание. „Така, както намираха „Атака“ една година да идват в парламента, да оглавяват комисии за „Авиоотряд 28“, за Петното, за Бирата, за всичките им щуротии по мой адрес, така да не плачат сега БСП, че ГЕРБ не били в залата. Те неморално, без никакво право управляваха една година и доведоха държавата до катастрофа, така че за една седмица накрая да си сърбат всичката попара, която си надробиха тази една година“, заяви лидерът на ГЕРБ.

 

Бойко Борисов коментира и ситуацията около КТБ и надзора на БНБ. „Едва сега БНБ започна да прави това, което трябваше да направи преди месец по отношение на КТБ. Безспорно е, че войната между Делян Пеевски и Цветан Василев, и особено медийната война, която се проведе между тях, което нажежи обстановката около КТБ. Именно това е било и времето, когато БНБ е трябвало много по-остро, по-бързо да реагира и да се подготви за подобен срив”, допълни Борисов. Той припомни, че Иван Искров е бил преизбран именно, за да се демонстрира спокойствие и приемственост. „Ние имахме проблеми с банките по време на нашето управление, но никой не разбра”, каза още лидерът на ГЕРБ

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев