Бойко Борисов: Предстои тежко време, актуализация на бюджета на страната и на здравната каса трябва да има

Бойко Борисов
29.07.2014 / 17:36

Аз мисля, че актуализация на бюджета на страната и на здравната каса трябва да има. Той е важен за следващите три месеца. Единственото, което ни накара да сме тук, са думите на президента, който пряко ще отговаря за служебното правителство. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов по време на обсъждането в пленарна зала актуализацията на бюджета.

 

„Тежко време предстои. Затова призовавам и новия председател на БСП – ако трябва, вземете почивка, нека да обсъдим това. Не ни е изгодно политически, но е изгодно за държавата, за хората, за болните, за лекарите и всички останали – тук са общини, кохезионни фондове”, подчерта той.

 

Бойко Борисов призова и двете политически партии БСП и ДПС да подкрепят поне актуализацията, която правителството е дала. Според него това е отговорно и от страна на БСП, и от ДПС, и от страна на ГЕРБ, за да се създаде необходимия минимум в следващите два и половина-три месеца на държавата. „Призовавам колегите от БСП да подкрепим поне това, което правителството предлага. В противен случай излиза, че не си подкрепяте правителството. Ако е така – е друга тема. Ако кажете, че е наше – ела, Чобанов, в нашата стая, да ти дам задачи”, каза още Бойко Борисов.

 

Борисов подчерта, че подхожда изключително добронамерено, на базата на експертите на управляващите. Разбирам деликатното положение на колегите от БСП и ДПС, защото ако бюджетът се актуализира, така както експертите знаят, просто ще е много тежко да го приемем, отчете Борисов и допълни, че по време на дебатите, от ГЕРБ ще кажат всяка една цифра за актуализация по съответните бюджетни пера.

 

Според лидерът на ГЕРБ не бива да се политиканства, защото предстои много тежко време. Актуализацията не ни е изгодна политически, но тя ще се отрази добре и на хората, и на болниците, категоричен беше Бойко Борисов.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев