„Златна праскова” - традиция и съвременност

---
31.07.2014 / 14:35

Празникът “Златна праскова” е носител на традиция и съвременност, съчетани в името на възраждането на славата на Долината на прасковите. Това заяви председателят на общинската организация на ГЕРБ в Сливен Здравко Костадинов по време на посещението си в Гавраилово, където днес се провежда 13-то издание на празника. Той поздрави кмета на селото Димитър Андреев за усилията му „Златна праскова” да се провежда последователно вече няколко години и да се превърне в традиция. Според Костадинов, проявата е знак на уважение към труда на земеделските производители в България, които въпреки трудните условия, работят упорито за развитието на сектора.

 

Заедно с общинските съветници Галя Вучкова и Стела Костова той посети изложбата „Потомци”, която представя най-стария род в Гавраилово, присъстваха на изложба и дегустация на праскови и наблюдаваха проявите на площата. В програмата бяха влючени изяви на фолклорни певчески и танцови състави, изложба на рисунки на тема „Праскова”, демонстрация на правене на сладко, рисунки на асфалт, конкурси за мини мис и мистър „Прасковка”, най-бързо ядене на праскова и др.

 

Празникът се организира от Община Сливен, кметството в село Гавраилово, Народно читалище „Слънце 1929”, Института по овощарство-Пловдив, сдружението на производителите на праскови „Българска праскова и Националната служба за съвети в земеделието. Традиционно се проведе и семинар за производители на праскови.

Още снимки от новината

---
---
---
---
---
---
---
---
---
---
---

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев