Кандидати за народни представители от Бургас и Сливен се включиха в почистването на “Ченгене скеле”

---
09.09.2014 / 12:30

Кандидатите за народни представители от ГЕРБ-Бургас и Сливен отмениха всички предизборни събития и днес цял ден са на място в рибарското селище „Ченгене скеле”, което е едно от най-сериозно засегнатите места в областта. Водачът на листата на ГЕРБ Сливен Десислава Танева и още 10 от кандидатите за народни представители, заедно с общинския ръководител на партията в Бургас Иван Вълков, д-р Галина Милева се срещнаха с рибарите и техните семейства и се включиха в почистването на домовете им.

Те се разделиха на групи, като една част от тях помагаха на местните в изхвърлянето на повредената покъщина, а други кандидати за народни представители участваха в запълването на повредените улични участъци. По молба на рибарите общинският координатор на ГЕРБ-Бургас Иван Вълков се включи в група, която работеше за възстановяване на електро и водоснабдяването в пострадалия район.

„Темата за нещастието на хората и сполетялото ги природно бедствие породи много спекулации, защото съвпадна с предизборната кампания. В такива моменти е много важно да се обединим и да помогнем на нуждаещите се”, заяви Десислава Танева. По думите й структурата на ГЕРБ-Сливен не за първи път оказва подкрепа при подобни бедствия. Нейни представители са били сред първите, които са се отзовали при пострадалите жители във варненския квартал „Аспарухово”. В почистването на "Ченгене скеле" от Сливен с Десислава Танева участват Галя Захариева, Мария Белова, Камен Костов, доц. Петьо Келеведжиев, Ивайло Енев, Милена Чолакова, Красимир Кръстев, Силвия Маринова, Георги Стоянов, Веселина Миланова и Станислав Ненчев.

 

След незапомнените проливните дъждове в края на миналата седмица над 50 лодки в „Ченгене скеле” бяха отнесени в морето, като част от тях не могат да бъдат възстановени, а 85 къщи на рибари са били наводнени.

Още в понеделник кандидатите за народни представители от ГЕРБ-Бургас, сред които Иван Вълков, Жечо Станков, Галя Василева и Живко Димитров посетиха пострадалото рибарско селище и обсъдиха с жителите му възможностите за помощ и справяне с трудната ситуация.

След взето решение от Изпълнителна комисия на ГЕРБ всички кандидати за народни представители ще подпомогнат хората в пострадалите от наводненията региони. В инициативата като доброволци ще се включат всички структури на партията. Ще бъдат осигурени ботуши, лопати, кофи и всичко необходимо за разчистването на наводнените райони. Освен това, ГЕРБ ще осигури за пострадалите домакинства вода и стоки от първа необходимост.

 

Още снимки от новината

---
---
---

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев