Георги Стоянов, ГЕРБ: Санирането на панелните жилища ще удължи живота им с 20-30 години

---
26.09.2014 / 15:57

Кандидатът за народен представител от листата на ПП ГЕРБ-Сливен Георги Стоянов определи като много амбициозна и положителна програмата за енергийна ефективност, която предлага ГЕРБ при следващ управленски мандат. При реализацията й по-голямата част от панелните жилища ще бъдат санирани. Средствата, предвидени за това, са в размер на около 2 милиарда лева.

 

„Към момента в България има около 700 000 домакинства, които живеят в такива жилища. Трябва да се има предвид, че първият жилищен блок от панелното строителство е построен преди около 40 години, а по технологични норми животът на едно такова жилище е 50 години. Заедно с повишаването на енергийната ефективност, чрез програмата ще се удължи и живота на сградите, които в 10-годишен срок биха могли да се санират и реновират за поне още 20-30 години”, каза Георги Стоянов.

 

Той се срещна с избиратели от Сливен, заедно с доц. Петьо Келевеждиев –пети в листата. Доц.Келеведжиев заяви, че сред основните приоритети в програмата на ГЕРБ е образованието. Предвижда се приемането на Закон за предучилищното и училищното образование, Закон за висшето образование, както и на Закон за насърчаване на научните изследвания. Според него, ще се търси синхрон между образованието, съвременните технологии и научните постижения.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев