Бойко Борисов: Ако не се стигне до подписване на споразумение, ГЕРБ ще върне мандата в сряда и отиваме на избори

---
31.10.2014 / 13:00

Искахме с най-добри намерения да се опитаме да оздравим КТБ. Това каза в парламента председателят на ГЕРБ Бойко Борисов. „Чакахме г-н Искров да даде своя доклад. Неговият доклад е категоричен, че банката е не в тежко, а на практика в много тежко състояние и не може да се оздрави. Следователно цялото това решение на бюджетната комисия няма смисъл”, обясни Борисов.

 

„След като чух предложението на г-н Искров, което той изчете от името на Оманския фонд, да даде държавата 2.5 млрд. лева в някое дружество, е много рисковано. Към момента не виждам смисъл да се прави каквото и да било”, посочи председателят на ГЕРБ. Бойко Борисов заяви, че Иван Искров ще бъде шеф на БНБ докато си подаде оставката. По думите на Борисов, вчера е имало надежда, че въпросният фонд ще даде оферта, с която би могло да се възстанови, оздрави и спаси банката. „Г-н Искров от трибуната на парламента прочете офертата. Тя не може да спаси банката. При това положение всички други хипотези нямат смисъл”, коментира Бойко Борисов и допълни, че трябва да се даде думата на висши финансисти, които да решат този казус. Според Борисов, ако не се намери работеща формула, това ще повлияе за 5 години напред и държавата ще изпадне в рецесия.

Относно преговорите за сформиране на правителство, Борисов обясни, че не е оптимист. „Не съм оптимист от това, което чувам като послания от Реформаторския блок. Вчера се обадих на г-н Кънев, помолих го да уточним заедно какво да кажем по КТБ , за да покажем партньорство. Той ми каза г-жа Кунева я няма, като я намеря ще се обадя и не ми се обади", подчерта председателят на ГЕРБ.

 

„Ходят, консултират се и на другия ден като дойдат пак на среща пак не може да вземем никакво решение, защото ще се консултираме пак. Затова съм казал до понеделник преговорният екип в най-спокойна атмосфера, която сме предоставили да се опит да вземе решение. Аз ще отида на среща тогава, когато има нещо да се подпише,” обясни Борисов и допълни, че в понеделник вече трябва да има разговори и за постове. Председателят на ГЕРБ бе категоричен, че ако не се стигне до подписване на споразумение, ГЕРБ ще върне мандата в сряда и отиваме на избори.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев