Христо Котов: ГЕРБ се ползва с голям авторитет в Европа

Христо Котов
15.12.2014 / 14:20

Европейската народна партия /ЕНП/ вижда в лицето на ПП ГЕРБ един коректен партньор, който може да помогне на страната ни да излезе от кризата, в която се намира, заяви Христо Котов от Сливен – член на Националния изпълнителен съвет на МГЕРБ, след като се завърна с колегите си от НИС от работна визита в Брюксел по покана на евродепутата от групата на ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова.

 

Според Котов, ГЕРБ се ползва с голям авторитет в Европа и в Европейския парламент изразяват пълно доверие към лидера на партията Бойко Борисов и еврокомисар Кристалина Георгиева.

 

„Благодарение на тях лидерите в Европа научиха много за България и виждат в тяхно лице бъдеще и перспектива за страната ни. Доверието към България се връща чрез лидера на партията, чрез еврокомисар Кристалина Георгиева, чрез нашите евродепутати и членове на Изпълнителната комисия. Евродепутатите от ПГ на ГЕРБ работят много сериозно. За тях няма почивка. Всеки, който е гласувал за тях, трябва да знае, че интересите му се защитават достойно”, каза Христо Котов.

 

По думите му, правителството на Бойко Борисов има голям потенциал да се справи с проблемите на България и да оправдае доверието както на европейските партньори, така и на българските избиратели.

„От срещите, които проведохме с колегите от НИС на МГЕРБ, стана ясно, че европейските лидери са крайно разочаровани от правителството на Орешарски по отношение на Шенген, защото каквото беше направено в предходния мандат на ГЕРБ, Орешарски го провали”, допълни Котов. Той изрази задоволство от визитата и заяви, че Европа цени българските младежи, зачита мнението им и дава възможности за реализация.

 

В рамките на посещението бяха проведени срещи с генералния секретар на Европейската народна партия Антонио Лопес, с председателя на групата на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер, с евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП Мария Габриел и Владимир Уручев, както и с представители на младежката и студентската организации на ЕНП - YEPP и EDS.

Още снимки от новината

Христо Котов

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев