Ева Паунова стана председател на Интергрупата по младежки политики в Европейския Парламент

---
05.02.2015 / 12:22

В сряда, 4 февруари 2015 г., се състоя първата среша на Интергрупата по младежки политики на Европейския парламент. Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова, която е един от основателите на групата, беше избрана за председател, заедно с Ейдер Рубиал (Испания) и Тери Рейнтке (Германия). Тази интергрупа е една от най-големите платформи в ЕП с повече от 120 членуващи евродепутати, като предоставя възможност на представители от различни страни и политически семейства да работят заедно по младежки въпроси.

"Обединявайки се около една кауза и заемайки силна обща позиция, ние можем да постигнем реален напредък в областта на заетостта, образованието, възможностите за реализация на младите хора. За тази цел е важно идеите, които обменяме тук, да намерят реално отражение в европейското законодателство и силен отзвук в общественото пространство", подчерта Ева Паунова. Българският евродепутат посочи, че основаването на Интергрупата по младежки въпроси се случва в знаков момент - в същия ден Европейската комисия засили своята работа по Инициативатата за младежка безработица, като предостави допълнителни средства за нейното осъществяване.

"Решението на Комисията да отдели 1 млрд евро за борба с младежката безработица е поредното доказателство, че ЕС се стреми да създаде по-добри условия за живот и развитие за младите хора. Младежката интергрупа в Европейския парламент, която ще позволи на евродепутатите да синхронизират и фокусират своята дейност, е друга важна крачка в тази насока. Всички институции и политически семейства заставаме зад интересите на младите хора и резултатите от това няма да закъснеят". Това коментира българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП по повод съобщението на Европейската комисия, което предвижда увеличаване на финансирането за борба с младежката безработица до 30 пъти. Според тези промени, България ще разполага с над 16 млн. евро за осъществяване на релевантни проекти.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев