Цветан Цветанов: Младежите на ГЕРБ ще имат представители в листите за местните избори

---
22.02.2015 / 11:33

На местните избори ще има квотно разпределение в листите за кметове и общински съветници и младежите на ГЕРБ ще имат своите представители, както старейшините и жените. ГЕРБ е добра платформа за реализация на всички, които имат необходимите качества. Това каза председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов по време на шестия Зимен университет на МГЕРБ в Сандански. „Политиката не е привилегия, политиката е отговорност. Слагайте позитивите на последно място. На първо място трябва да поставите отговорността“, посочи Цветанов и подчерта, че е необходима много всеотдайна работа. Заместник-председателят на ГЕРБ даде пример с активната работа и успешната реализация на най-младите представители на ГЕРБ, които вече са на отговорни позиции – председателят на МГЕРБ и народен представител Георг Георгиев, евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков и кмета на Стара Загора Живко Тодоров.

Според зам.-председателят на ГЕРБ партийната работа може да бъде благородна – зависи какви цели си поставиш и как се развива партийната структура. „Важно е да се срещаш с хората, да им помагаш – тогава знаеш всички проблеми, които трябва да се решат, участвайки в политиката“, посъветва младежите на ГЕРБ Цветанов. Той ги призова да се отнасят със сериозност към всеки един проблем, който стигне до тях. „Колкото и незначително да ви се струва искането на някого, то може да определя живота на човека, който седи срещу вас. Винаги, когато влизате в политически дебати, колкото по-спокойни сте, толкова по-убедителни ще бъдете, защото когато има системно работа по същество, подготовката е по-добра“, посочи председателят на ПГ на ГЕРБ.

Цветан Цветанов беше категоричен, че младежите на ГЕРБ са авангардът за бъдещето на партията. Той призова структурите да не се капсулират. „Трябва да допринесете за популяризиране на партията, чрез своята мрежа от контакти. Отваряйте се към нови приятелства, нови членове на младежката организация. Работете активно и в социалните мрежи“, каза още Цветанов. Благодари и за усилията на младежите от ГЕРБ, които работят в трудни условия в смесените региони.

Според заместник-председателя на ГЕРБ печелившата стратегия за партията за местните избори ще бъде самостоятелното участие. „Когато участваш самостоятелно, ти си много по-концентриран. Нашите членове ще имат много повече поле за реализация“, каза Цветанов. Той подчерта, че трябва на всяка цена да се мисли какво се случва след изборите. „Тогава започва прегрупиране на общинските съветници. Когато имаш здрава общинска група, когато си самостоятелен, имаш много повече възможности да работиш, да правиш реални политики и да преговаряш за подкрепа. Това е правилното решение“, заяви Цветан Цветанов. Той обясни, че местните структури са поискали успешните кметове на ГЕРБ да бъдат номинирани отново и да повторят мандата си и да бъдат обявени максимално рано. „Колкото повече участваш в управлението, толкова повече удари понасяш. Колкото повече удари понасяш, толкова по-здрав ставаш. Ако не си правил неща, за което те обвиняват – тогава вече си наистина силен, защото си сигурен, че това, което си правил е било в интерес на хората и страната“, каза в заключение Цветанов. Той обясни, че е получил огромна подкрепа от общественици и интелектуалци. „Това е цената, която плащаш, участвайки в политиката. Ако нямах принципи, нямаше да бъда удовлетворен от работата си“, заяви още Цветан Цветанов.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев