Удостоиха посмъртно карикатуриста Слави Митев със званието „Почетен гражданин". Галя Захариева поздрави инициаторите

---
28.02.2015 / 16:07

Народният представител от ПП ГЕРБ-Сливен Галя Захариева присъства на церемонията по удостояване посмъртно със званието „Почетен гражданин на Община Твърдица” на видния карикатурист Слави Митев.

Галя Захариева поздрави членовете на пенсионерския клуб, по чиято инициатива Общински съвет-Твърдица гласува решението. Тя подари книги и мартеници на клуба.

„Благодаря за поканата да сме част от това събитие и празниците в общината. Пожелавам на всички много здраве, още повече родолюбиви идеи, за да могат младите хора да познават нашите успели сънародници и съграждани”, каза Захариева.

Кметът на Твърдица Атанас Атанасов връчи почетния знак на сина на Слави Митев.

Събитието се състоя в град Шивачево, където е роден Слави Митев. Той е работил за в-к „Сливенско дело”, създател на рубриката „Сливенски вятър”, във вестниците „Поглед”, „Стършел”, „Кооперативно село”. Негови творби са гостували на изложби в Германия, Полша, Русия и др. Серията му „Дон Кихот и Санчо Панса“ получава високо отличие на „Световна галерия на карикатурата“ в Белград. Изографисал е църквата „Св. Димитър“ в Шивачево.

На церемонията присъстваха още председателят на ПП ГЕРБ-Твърдица Петко Борисов, Валентин Лазаров-член на общинското ръководство на партията, много жители и гости на град Шивачево. Приятели и колеги на Слави Митев споделиха спомени от неговия живот и дело. Редакцията на в-к „Стършел” изпрати благодарствено писмо до ръководството на Община Твърдица за високата оценка на работата и личността на Слави Митев.

Още снимки от новината

Галя Захариева
---
---
---
---
---
---
---
---

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев