Саркози към Борисов: Ти си най-оцеляващият български политик

---
15.04.2015 / 13:02

Ти си най-оцеляващият български политик, поздравявам те, че положи всички усилия и успя да съставиш работещо правителство. Ти нямаш загуби, ти имаш само победи. Това заяви бившият френски президент и председател на „Съюз за народно движение“ Никола Саркози по време на срещата си с българския премиер и председател на ГЕРБ Бойко Борисов. Двамата се срещнаха и разговаряха във френската столица Париж. Борисов е във Франция за откриването на изложбата „Епопея на тракийските царе – археологически открития в България” в Музея „Лувър”.

По време на разговора Никола Саркози заяви пред Бойко Борисов, че подкрепя ГЕРБ в Европейската народна партия (ЕНП) още от първия ден и че между ГЕРБ и „Съюза за народно движение“ има перфектно сътрудничество. „Още когато те видях знаех, че ще станем приятели. Много обичам България. Радостен съм, че благодарение на ГЕРБ България зае полагащото й се място в Европейския съюз“, каза още Саркози.

От своя страна председателят на ГЕРБ Бойко Борисов поздрави Никола Саркози за победата на неговата партия на последните местни избори във Франция. Борисов запозна френския си колега с политическата обстановка в България и с функционирането на коалиционния кабинет в страната ни. „Добрите ни отношения и с президента Оланд, и с премиера Валс и с партията на колегата Саркози, която спечели местните избори, са шанс за България. Днешната ни среща с моя приятел Саркози дава допълнителна увереност на френския бизнес, че България е прогнозируема страна, и независимо от политическата конюнктура, сме добро място за правене на бизнес. Не случайно и всички големи компании от Франция вече пожелаха да се видим и да разговаряме за възможностите за инвестиции в нашата страна“, каза Бойко Борисов.

Бойко Борисов покани бившия френски президент Саркози да посети България, за да засилят допълнително съвместната работа между ГЕРБ и „Съюза за народно движение“. Саркози прие поканата с удоволствие.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев