Андрей Ковачев потвърди солидарността на България и ЕС с украинския народ пред патриарха на Украинската православна църква

---
22.04.2015 / 15:11

Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев в сряда се срещна с патриарха на Украинската православна църква Филарет по време на неговото посещение в Брюксел. Андрей Ковачев изказа своята солидарност с украинския народ и изрази надеждата си за скорошното преустановяване на конфликта и възстановяване на мира в източната част на страната. Той също така информира Негово светейшество за последователната позиция на България, нееднократно заявявана от държавния глава и представители на правителството и ПП ГЕРБ, за отстояване на суверенното право на Украйна на независимо демократично развитие и териториалната цялост на страната. Негово светейшество благодари за подкрепата и още веднъж повтори своя призив за последователна политика на ЕС по отношение на кризата в Украйна.

 

По време на своето посещение в Брюксел патриарх Филарет проведе срещи с редица високопоставени представители на различни политически сили и участва в съвместно заседание на комисията по външна политика и делегацията в комитета за парламентарно сътрудничество ЕС-Украйна, както и заседание на Групата на Европейската народна партия в Европейския парламент.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев