Цветан Цветанов поднесе венец пред паметника на българските офицери, загинали в Балканската и в Първата световна война във Виена

---
06.05.2015 / 11:23

Председателят на Парламентарната група на ПП ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов поднесе венец пред обновения паметник на българските офицери, загинали в Балканската и в Първата световна война. Реставрираният паметник се намира във Виена, където са погребани седемте български офицери. По време на официалното откриване на паметника бе отслужена панихида в памет на загиналите, на която присъстваха народните представители от 43-тото Народно събрание Димитър Лазаров, ген. Атанас Атанасов, Валентин Касабов и Филип Попов.

На събитието бяха поканени представители на българската общност в Австрия, с които зам.-председателят на ГЕРБ имаше възможност да разговаря. Цветан Цветанов благодари на българския посланик в Австрия г-жа Елена Шекерлетова и на Посолството на Република България във Виена, които са съдействали за възстановяването на паметника на загиналите български офицери. „Вярвам, че с присъствието си на тържественото откриване на паметника успяхме да покажем своята съпричастност към българската общност в навечерието на един от най-светлите християнски празници – Гергьовден, Денят на храбростта и на българската армия“, заяви Цветанов.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев