Керанка Стамова, ГЕРБ: Асансьорът на второ училище е сбъдната мечта за квартал „Клуцохор”

Керанка Стамова
12.05.2015 / 14:36

Общинският съветник от ГЕРБ-Сливен и областен организационен секретар на партията Керанка Стамова изрази удовлетворение от пускането в експлоатация на асансьора за деца с увреждания във второ основно училище „Христо Ботев” в града. Днес се състоя официалното откриване на съоръжението, след като вчера е получено разрешението за ползване.

 

„Асансьорът на второ училище е сбъдната мечта за жителите на квартал „Клуцохор”. Идеята възникна по време на първия мандат на ГЕРБ. Бяха проведени разговори с лидера на партията Бойко Борисов с апел да съдейства за изграждането на асансьора. През 2013 година получихме съгласие от общинска администрация. Проектът беше одобрен през януари 2014 г. и завършен през април същата година. Лошото е, че чакахме 376 дни общината да подготви документацията за пускане в експлоатация, а училището една година плащаше наем за поддръжка по 80 лв. на месец”, каза Керанка Стамова.

 

По време на заседанията на общинския съвет тя редовно отправяше питания към кмета на общината какви са причините асансьорът все още да не работи. Второ основно училище „Христо Ботев” е първото в общината, което разполага с подобно съоръжение. Стамова изрази надежда, че скоро и в други училища ще бъдат изградени асансьори за деца с увреждания за подобряване тяхната училищна среда.

„Когато има ясна визия и конкретни действия, а не само обещания и празни думи, има резултат, от който всички са удовлетворени”, каза Стамова.

Още снимки от новината

---
---
---
---
---
---

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев