ГЕРБ-Сливен с принос за паметната плоча на поетесата Станка Пенчева и нейния брат Георги

---
27.05.2015 / 13:44

Представители на ГЕРБ-Сливен присъстваха на откриването на паметна плоча на поетесата Станка Пенчева и нейния брат художника-график Георги Пенчев. Плочата е поставена пред родната им къща на ъгъла на улиците „Йордан Кювлиев” и „Мишо Тодоров” в Сливен.

 

Областният организационен секретар на партията Керанка Стамова поднесе цветя от името на общинската организация на партията. „Станка Пенчева и нейният брат са гордост за нашия град. Двама изключителни творци и личности, които са богатство не само за Сливен, но и за цяла България”, каза каза след откриването Керанка Стамова. От ГЕРБ-Сливен присъстваха още Галина Вучкова – член на НИС на Жени ГЕРБ, председателят на Предприемачи ГЕРБ Николай Колев и общинският съветник д-р Димитър Павлов.

 

Паментата плоча е изработена от скулптура Николай Султанов по идея на Инициативен комитет, в който участват Хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов”, Художествена галерия – Сливен, граждани, живеещи на ул. „Йордан Кювлиев”, бизнесмени, общественици и др. ГЕРБ-Сливен също помогна за реализиране на начинанието.

На откриването присъстваха дъщерята на Станка Пенчева – Радина и съпругата на художника Георги Пенчев – Пенка.

 

Още снимки от новината

---
---
---
---
---

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев