ГЕРБ-Сливен и евродепутатът Андрей Ковачев почетоха 64-та годишнина от блокадата на сливенския горянски отряд

---
02.06.2015 / 15:57

64 години от блокадата на сливенския горянски отряд с командир Георги Маринов-Тарпана бяха отбелязани днес. Бяха поднесени венци и цветя пред паметника на горяните в Сливен. Общинският съветник от ГЕРБ-Стара Загора Ангел Филипов прочете обръщение от Андрей Ковачев – евродепутат от ГЕРБ и член на Председателството на Европейския парламент.

 

„Бих искал да изразя своята дълбока почит пред паметта на загиналите от втора чета на Сливенския горянски отряд „Георги Бенковски”, както и пред храбрия подвиг на дръзналите да се съпротивляват срещу комунистическата власт в периода 1944-1956 г. Недопустимо е нашето настояще и бъдеще да се градят върху подменена версия на нашето минало. Горянското движение в България възниква в най-тежките години на тоталитарна власт, във време на масови репресии и налагане на сталинска диктатура. То е едно от първите, което оказва най-продължителна въоръжена съпротива срещу комунистическия режим в страните от Източния блок и техните действия по категоричен начин опровергават разпространяваната от комунистите митология, че българското общество е желало комунистическия режим. Поклон пред героите на едни от най-трагичните моменти в най-новата ни история! Поклон пред жертвите на комунистическия терор!”, пише в обръщението си Андрей Ковачев.

 

Сред присъстващите на възпоменателната церемония бяха общинският председател на ПП ГЕРБ-Сливен Здравко Костадинов, Николай Колев – областният председател на Предприемачи ГЕРБ, общинският съветник д-р Димитър Павлов и Живко Минчев – член на общинското ръководство на партията. Те поднесоха цветя пред паметника на горяните. Събитието беше организирано от Съюза на репресираните.

Още снимки от новината

---
---
---
---
---

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев