Ева Паунова подкрепи мащабна програма за предприемаческо образование

---
05.06.2015 / 17:14

"Предприемаческият потенциал в Европа трябва да бъде доразвит и подкрепян. Затова е нужно да имаме подходящото образование, което да развива бизнес умения от най-ранна възраст". Това заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова по време на пресконференция на тема "Въздействието на образованието по предприемачество, финансова грамотност и умения за работа върху икономическия климат в България", която се проведе на 4 юни 2015г. в София. По време на събитието беше представена новата програма на Джуниър Ачийвмънт България (ДАБ), която цели да развие финансовата грамотност на българските ученици като част от обучението по предприемачество. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

Според Ева Паунова, създаването на такива практически знания е ключово за изграждането на динамична предприемаческа екосистема в страната и Европа: "България има бизнес лидери, има млади предприемачи, основатели на успешни български компании и доказани професионалисти в различни сфери на бизнеса. Техният брой може да бъде многократно увеличен, ако образователната система възпитава иновативно и критично мислене, финансови и мениджърски умения." Евродепутатът отбеляза, че развитието на малкият бизнес и подкрепата за стартиращите предприятия трябва да бъдат насърчавани и на европейско ниво: "В законодателството на ЕП, което приемахме до този момент, думата предприемач не съществуваше. Искрено се надяваме това да се промени и имаме голяма група евродепутати, с които работим в тази посока", заяви Паунова.

Създаването на ефективно предприемаческо образование и насърчаването на малкия бизнес са сред основните приоритети на Ева Паунова, която стана посланик Европейската Мрежа за Предприемаческо Образование EE-HUB. Основната цел на инициативата е в синхрон с инициативата на Европейската Комисия да осигури предприемачески опит за всяко дете преди завършването на средно образование.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев