Декларация на ГЕРБ-Сливен по повод извънредната сесия

---
11.06.2015 / 16:04

На свое заседание Общинското ръководство на ПП ГЕРБ-Сливен гласува декларация по повод проведеното на 11 юни 2015 г. извънредно заседание на Общинския съвет.

„На извънредното заседание на Общински съвет Сливен, на което се разгледа докладът на Временната комисия за установяване и анализ на нередности, свързани с процедури по ЗОП, провеждани от община Сливен, станахме свидетели на опити на БСП да прикрие сериозни нарушения при провеждането на обществените поръчки, на неглижиране на проблема и потулване на смущаващи факти.

 

Изразяваме недоумението си, че освен съветниците от БСП, докладът не подкрепиха и други колеги в общинския съвет. Това е позиция в защита на евентуални сериозни злоупотреби от страна на кмета на общината и нежеланието им с доклада да се ангажират компетентните органи. Този факт поражда съмнение за задкулисни уговорки, лични или икономически интереси и предполагаеми зависимости за сметка на обществения интерес.

Категорично осъждаме опитите на БСП, други субекти в местния парламент и общинската администрация да отхвърлят доклада и скрият констатации, по които е необходимо да се сезират Прокуратура, АДФИ и Сметна палата.

В дебата не бяха използвани аргументи, а лични нападки, квалификации и опити за манипулация на общественото мнение чрез клевети и неверни твърдения.

Считаме, че има проблеми в провеждането на обществените поръчки и разходването на публичните финанси, а смущаващите факти в доклада трябва да се проверят! Смятаме, че е крайно време да се спре източването на общински пари!

Удовлетворени сме, че въпреки резултата от гласуването, гражданите успяха да разберат за нередностите, които допуска общинската администрация.

 

Призоваваме компетентните органи да се самосезират и да разследват констатациите на Комисията за установяване и анализ на нередности, свързани с процедури по ЗОП, провеждани от община Сливен!”, както и изнесената справка по време на сесията от други общински съветници за порочни практики при провеждането на обществени поръчки.”

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев