Стефан Радев: Кампанията на ГЕРБ „Моите идеи ЗА Сливен" беше изключително успешна

Стефан Радев
06.08.2015 / 14:51

„Над 2000 предложения постъпиха в кампанията на ГЕРБ „Моите идеи ЗА Сливен", която беше изключително успешна." Това каза на пресконференция кандидатът за кмет на Сливен от ГЕРБ Стефан Радев и обяви край на кампанията.

„Съгражданите ни са много активни в своите предложения за подобряване на живота в общината и това показва, че имат нужда да бъдат чувани. Бяха подадени много добри идеи, пълни с желание и енергия за промяна. Положителен знак е, че освен проблемите, които поставят хората, те споделят и адекватни предложения за решаването им. Получихме стратегически визии, идеи с хоризонт 5-10 години, конкретни стъпки за развитие на общината, което е силна основа за изготвяне на ресорни политики. Това говори за наличие на добър потенциал и качествени хора", каза Стефан Радев.

По думите му, най-често се срещат предложения за подобряване на инфраструктурата, за решаване на проблема с безработицата и ниските доходи.

„Идеите на сливналии са в съзвучие с това, което предлага ГЕРБ – привличане на инвестиции, насърчаване на предприемачите да инвестират в Сливен. Срещат се примери и сравнения с други градове, особено с Бургас и Стара Загора, които са близо до нас. Има пожелания в общинската администрация и управлението на Общината да се включват млади хора, които са в крак с новите технологии, имат образование и езикова грамотност – това е от особена важност за местните хора. Като цяло, даването на възможности на младите хора и оставането им в Сливен, е основно застъпено в предложенията, които получихме", допълни Радев.

Една от най-амбициозните идеи е създаването на университет в Сливен, който да задържи младите, да им дава перспектива и да подготвя кадри за предприятията в региона. Настоява се за по-добра връзка между образованието и бизнеса.

„Кампанията приключи, но нашите врати си остават отворени и съм готов да се срещна с всеки, който има интересни идеи и предложения за развитието на Сливен. Желаещите могат да ме открият в офиса на ГЕРБ-Сливен или да пишат на моята Фейсбук страница", допълни Стефан Радев.

На пресконференцията присъстваха общинският председател на ГЕРБ-Сливен Здравко Костадинов и председателят на Групата общински съветници Димитър Митев. Те също изразиха удовлетвореност от успешната кампания.

„Лично аз съм доволен, че сливенските граждани не са безразлични и искат общината да се промени към по-добро, дават предложени и имат надежда, че ще има промяна", каза Здравко Костадинов.

Димитър Митев информира, че сред предложенията има и насоки за подобряване работата на Общинския съвет. „Ние сме в края на мандата на този Общински съвет. Групата на ГЕРБ се опита да вземе правилните за общината и града решения, успяхме да подпомогнем Общината при реализиране на европейски проекти, повечето от които бяха започнали в предишния мандат на ГЕРБ. Противопоставихме се категорично на продажбата на гора в село Раково", каза Димитър Митев.

Предстои обработването и обобщението на предложенията от кампанията „Моите идеи ЗА Сливен", които ще бъдат включени в управленската програма на Стефан Радев.

Още снимки от новината

---

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев