ГЕРБ-Сливен иска драстично намаляване на заплатите на общинските съветници в новия Общински съвет

Димитър Митев
06.08.2015 / 16:46

„При структурирането на новия Общински съвет ГЕРБ-Сливен ще предложи драстично намаление на заплатите на съветниците”, заяви на пресконференция председателят на групата от ГЕРБ Димитър Митев. Решението за това е взето на заседание на общинското ръководство на партията.

„Първото ни предложение ще бъде свързано с драстично намаление на възнагражденията на общинските съветници до размер на минималната работна заплата за страната, при положение, че съветникът участва във всички комисии и заседания на Общинския съвет”, каза Митев.

 

Общинското ръководство на партията е отправило препоръка към сливенските депутати от ГЕРБ и председателя на Парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов да предприемат стъпка към промяна в законодателството по този въпрос. „Смятаме, че в Закона за местното самоуправление и местната администрация трябва да бъде определен точен механизъм за получаване на възнагражденията, за да не изпадаме в такова положение както е сега - сами да определяме заплатите си, което е нелогично и създава проблеми за субективизъм и повратни разбирания", каза той.

Според него трябва да се направи по-твърда стъпка в това отношение като се намали броя на общинските съветници от 41 на 21.

„За мен броят на съветниците в Сливен е голям, което поражда възможности за защитаване на корпоративни интереси и дребни лични взаимоотношения, които са пагубни за общината и цялата страна”, допълни Димитър Митев. Той определи като проблем липсата на законово задължение кметът да изпълнява решенията на общинския съвет.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев