Кандидатът на ГЕРБ за кмет Стефан Радев постави децата на Сливен и по-качественото здравеопазване като приоритет

Стефан Радев
26.08.2015 / 15:29

Проблеми в областта на здравеопазването, социалната политика, спорта и образованието на местно ниво бяха извадени на светло по време на пресконференция на ГЕРБ-Сливен. Фокусът падна върху това как Общината решава проблемите в тези сфери или по-точно - абдикирането от проблемите. Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Сливен г-н Стефан Радев коментира: „За съжаление в Сливен има проблеми, които в други градове отдавна са приключени. Повечето от тях дори не са свързани с много пари, а с воля те да бъдат решени.”

Първи приоритет за Радев са децата на Сливен, здравето и живота им. „Искам в този град да живеят здрави и щастливи деца, както и спокойни родители!”, каза той.

 

Относно образователната инфраструктура, Стефан Радев изтъкна, че най-добрата стъпка е преминаването към делегирани бюджети. „Познавам много директори, които биха били добри мениджъри и биха се справили много по-добре с разходването на средствата, тъй като те най-добре познават нуждите и проблемите на учебното заведение, което управляват.”

 

Кандидатът на ГЕРБ коментира и програмите за временна заетост. Намерението на Стефан Радев е те да заработят в реално и резултатно, да има полза от тях за града и да не остава усещането у гражданите на Сливен, че едни хора получават пари без да са положили усилия.

 

Друг важен приоритет за него е създаването на условия за спорт на децата и младите хора. „Критикуваме ги ежедневно, че прекарват много време пред компютрите, но няма как с разбити спортни площадки и липсата на каквито и да е модерни условия за спорт, да очакваме и да искаме те да спортуват. Необходим цялостен ремонт и разширяване на физкултурните салони в училищата. Вече проведох една среща с министър Кралев, който ме увери, че лично ще посети Сливен и ще огледа салоните, след което ще направим план за тяхното ремонтиране и разширяване.”

 

В края на пресконференцията г-н Радев коментира и сферата на здравеопазването. Висок приоритет за него е реновирането и преоборудването на болниците, както и създаването на по-добри условия на труд на медицинския персонал и по-качествено обслужване за пациентите. Той обърна внимание на тенденцията, че високата възраст на медицинския персонал в перспектива ще доведе до сериозен недостиг на медици в Сливен. В тази връзка Радев отбеляза, че е нужно да се вземат превантивни мерки за преодоляването на този проблем и Общината да е активен участник.

 

Диана Сивинова

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев