Кольо Милев пренебрегва селата с кметове на ГЕРБ

---
02.09.2015 / 18:03

Кметове от ГЕРБ на населени места в община Сливен алармираха на пресконференция за сериозните проблеми, които имат заради избирателно отношение на кмета Кольо Милев. Бюджетите, гласувани за селата, са неизпълнени. Кметовете не могат да планират дейностите си, тъй като въпреки, че имат планиран бюджет, реално той не достига до повечето села, не се отпуска или се отпуска избирателно при неясни критерии и правила. Капиталовата програма също се изпълнява избирателно, няма фокус и ясни правила за разпределението на средствата. Кметът на община Сливен избирателно насочва пари към села с кметове от БСП. При извършването на ремонтни дейности те не се съгласуват с местния кмет, който най-добре познава нуждите и най-належащите проблеми на селото.

Друг сериозен проблем е свързан с програмата за почистване на речните корита, финансирана от правителството. По нея са наети 70 човека, но нито един от тях не е разпределен по селата, а само в град Сливен, въпреки, че програмата се отнася за цялата община. Всички знаем колко е належаща нуждата от почистване на речни корита и в селата, предвид, че имаше големи наводнения с много щети за домовете на хората и селскостопанската продукция в селата Крушаре, Жельо Войвода, Тополчане и град Кермен.

Окаяното състояние на общинската пътна мрежа и маркировката, също сериозно притеснява кметовете на села. „Има много междуселски пътища, които са стеснени от растителност, маркировката се е заличила с годините и всичко това е предпоставка за сериозни пътно-транспортни произшествия”, каза Димитър Андреев, кмет на село Гавраилово.

Кметовете поискаха отчет на работещото от четири години общинско звено „Развитие на населените места“.

Стефан Радев кандидатът на ГЕРБ за кмет на Сливен изложи своята визия относно развитието на селата.

„Общината има 45 населени места. Не можем повече да позволим 44 от тях да са забравени, да тънат в мизерия и безхаберие. Хората там да са лишени от елементарни условия за нормално съществуване! Обиколил съм повечето от тях, срещнал съм се с много жители и ще продължавам да го правя. За съжаление най-общите проблеми са едни и същи във всяко село. Хората имат нужда поне от първични медицински грижи, детски градини, фармацевтични услуги, ремонт на читалищата, средства за културна дейност. Лоша инфраструктура, безработица и нисък стандарт на живот са глобални проблеми за цялата община, но в селата са в още по-големи размери.”

Най-важната стъпка за подобряването на условията на живот в селата е преодоляването на тази диспропорция между Сливен и селата в общината.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев