Кметът на Мечкарево Георги Стоянов, ГЕРБ: Читалището е пазител на традициите

---
05.09.2015 / 23:46

90 години от създаването на Народно читалище „Просвета-1925” в село Мечкарево бяха отбелязани тържествено днес. В приветственото си слово кметът на селото Георги Стоянов изрази удовлетвореност от добрата материална база на читалището, което до 2008 година не е имало собствена сграда. След закриването на училището, с решение на Общинския съвет в Сливен, част от училищната сграда е предоставена безвъзмездно на читалището.

„Тогава председател на местния парламент беше настоящият министър на земеделието Десислава Танева. По мое предложение читалището се сдоби със сграда и сега е с една от най-добрите материални бази в общината”, каза Георги Стоянов. Библиотеката разполага с разнообразна литература. Със съдействието на експерта по европроекти Стоян Марков по програма „Глобални библиотеки” е изградена компютърна зала. В момента в двора на читалището се изгражда детска площадка, предстои озеленяване и изграждане на спортна площадка по проект на МОСВ, спечелен от Кметство Мечкарево. Георги Стоянов подчерта, че сградата има нужда от ремонтни дейности – смяна на дограма, подмяна на маси, ремонт на киносалона и покрива.

„Читалището е културно средище за малки и големи. То е основен пазител на традициите на населеното място. Нашето читалище обогатява всяка година културния календар на селото”, допълни той.

Гости на тържеството бяха народният представител от ГЕРБ Мария Белова, кандидатът за кмет на Сливен Стефан Радев, представители на ръководството на партията и др. гости.

Още снимки от новината

---
---
---

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев