Стефан Радев приема вота на сливналии като заявка за промяна

---
02.11.2015 / 13:32

"Около 3 500 гласа е разликата на балотажа от 1 ноември в полза на Стефан Радев", обяви на пресконференция общинският координатор на ПП ГЕРБ-Сливен Здравко Костадинов. Общият брой на гласувалите избиратели е 45 867. От тях 23 955 са гласували за Стефан Радев. Недействителните бюлетини са 1 426. „ГЕРБ има кметове в 11 населени места. В тях живеят половината от жителите на селата. На първи тур спечелихме в шест села – Чинтулово, Гавраилово, Камен, Жельо войвода, Мечкарево и Блатец. След балотажа ГЕРБ победи в още пет - Крушаре, Тополчане, Глуфишево, Самуилово и Ковачите“, допълни Костадинов.

Стефан Радев благодари на сливналии за подкрепата. Той приема вота на гражданите като заявка за промяна и отговорност. „Очаквам Общинският съвет да е конструктивен, защото интересът на Сливен е на първо място“, каза Стефан Радев.

„Резултатите опровергават обвиненията срещу нас и доказват тезата, че имахме нужда от висока избирателна активност, за да преодолеем конролирания вот в някои квартали. Слава богу, сливналии гласуваха и тези резултати не се оказаха решаващи за бъдещето на община Сливен“, допълни Радев. Той благодари за подкрепата на партньорите от Реформаторския блок, НФСБ, АБВ и ВМРО.

Народният представител Мария Белова заяви, че победата на ГЕРБ в областта е безспорна, защото във всички общини кметовете са на ГЕРБ

„От общо 96 населени места в областта, 47 са на ГЕРБ. Започваме да работим. Надявам се да оправдаем доверието на хората и след четири години да имаме видими резултати“, каза Белова.

Здравко Костадинов обяви, че предложението на ГЕРБ за председател на Общинския съвет ще бъде Димитър Митев. Той от своя страна се надява на подкрепа както от Реформаторския блок, така и от останалите си колеги в местния парламент, с изключение на БСП.

На пресконференцията бе уточнено, че започва организация по отстраняването на плакатите на ГЕРБ от предизборната кампания.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев