Коста Каранашев встъпи в длъжност като кмет на община Котел

---
05.11.2015 / 16:44

Kметът на община Котел Коста Каранашев официално встъпи в длъжност. На тържествено заседание на новоизбрания Общински съвет-Котел той положи клетва, заедно с общинските съветници и кметовете на кметства.

В своето обръщение към присъстващите Каранашев заяви, че ще работи в полза на жителите на Котел. "Благодаря за категоричния вот, който получихме в община Котел. Ще вложим цялата си енергия, познания и контакт, за да може Котел да възвърне старата слава, която имаше навремето - на едно проспериращо населено място, с будни, интелигентни и съвременни хора", каза той.

На церемонията по конституирането на общинския съвет в Котел присъстваха министърът на земеделието и храните Десислава Танева, областният управител Димитър Сяров и зам. - областният управител Камен Костов.

Министър Десислава Танева заяви, че нейното послание към новоизбраните кметове и общински съветници е да бъдат отговорни към своите избиратели и да положат максимални усилия, за да решат техните проблеми. "Аз съм тук, за да покажа на всички котленци, че кметът на общината и управляващото мнозинство в Общински съвет - Котел може да разчита изцяло на моята подкрепа и на подкрепата на правителството. Празникът от победата трябва да е кратък, защото всичко останало е работа и оправдаване на доверието на - четири години, всеки ден, в името на хората и за хората.", каза тя.

Областният управител Димитър Сяров от своя страна заяви: "Кредитът на доверие е най-ценното нещо. Пожелавам да работите така, че да го оправдаете и след 4 години да сте доволни от това, което сте направили".

На своето първо заседание общинските съветници избраха и председател на местния парламент в Котел – досегашният председател Христина Чолакова. Тя беше единствената кандидатура, издигната от ГЕРБ, и беше избрана единодушно с 21 гласа. Никоя от другите партии, представени в местния парламент, не издигна своя кандидат за председател.

На местните избори 2015 г. ПП ГЕРБ постигна най-добър резултат в историята на демокрацията в община Котел. Припомням, че кандидатът на ГЕРБ Коста Каранашев спечели изборите на първи тур с 53.67% от вота на избирателите и ГЕРБ има абсолютно мнозинство в Общинския съвет.

Още снимки от новината

---
---

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев