Стефан Радев положи клетва като кмет на община Сливен

Стефан Радев
10.11.2015 / 16:00

Кметът на община Сливен Стефан Радев, новоизбраните кметове на населени места и общински съветници положиха клетва днес. Това стана на тържествена сесия, която се проведе в общинската зала "Май". Заседанието беше открито от областния управител Димитър Сяров.

Министърът на земеделието и храните Десислава Танева заяви от трибуната на местния парламент, че Сливен се нуждае от нова атмосфера. Тя апелира новата власт да се обърне към хората. "Направете ги важни! Работете за тях! Нека към всеки един проблем да подхождаме екипно, нека към всеки един проблем да подхождаме диалогично, нека всеки един да знае, че сте важни като управленци, само ако работите в екип, ако работите за хората и ако работите открито за тях. Ние се нуждаем от нова атмосфера, от нови отношения - на диалогичност, на екипност, на зачитане на опонента, на зачитане на другото мнение. Аз пожелавам на всички да възстановим атмосферата на диалог и на отношение помежду си и към хората. Така би било възможно да бъдат проведени успешни политики", каза министър Танева. Тя призова новото ръководство към публичност и прозрачност и изрази своята подкрепа за решаване на проблемите в Сливен.

„Силно вярвам, че новият екип ще срещне партньорски отношения в централната власт и аз ще направя всичко, което е по силите ми, за да помогна да решим проблемите, за да помогна да направим добри неща. Пожелавам на всички успех, истинско и реално управление!", завърши Десислава Танева.

 

„Всички ние заедно имаме една голяма задача - да върнем и укрепим доверието на гражданите. Сливен се нуждае от бързи и адекватни реформи, които да доведат до по-висок стандарт на живот. Нуждаем се от работеща администрация, от по-добра инфраструктура, от сигурност за децата. Нуждаем се от повече и по-добре платени работни места. Голяма наша отговорност е да направим общината по-добро място за живот и да създадем условия за задържането на повече млади хора и за реализирането им тук", каза кметът на Сливен Стефан Радев. Той съобщи, че вече е провел срещи с централната власт и има реални резултати от тях. Кметът информира, че първата стъпка, която ще предприеме, в контекст на трагичните събития, които се случиха през миналата седмица, е да инициира среща с директорите на всички училища. На нея ще се обсъди ситуацията и ще се набележат мерки за по-голяма сигурност на децата в училище. Кметът каза още, че ще възложи ревизия на общинските финанси, а резултатът от нея ще бъде оповестен публично. Стефан Радев бе категоричен, че няма да се ръководи от чувство на реваншизъм и искрено вярва в смисъла на думата "приемственост".

"Всяка добра практика, всяко добро решение, което се одобрява от гражданите, ще бъде продължено и моят стремеж ще бъде да го надграждаме", каза градоначалникът и заяви, че селата няма да бъдат забравени. Той призова кметове на населени места и общински съветници да загърбят лични и политически пристрастия в името на общината. "За мен и за моя екип влизането във властта не е самоцел. Аз съм прагматичен човек и очаквам от всички същия подход. Ще дам всичко от себе си, за да използвам властта, която хората са ми дали, да направя Община Сливен по-добро място за живеене, защото сливналии го заслужават", каза Радев.

 

На тържественото заседание беше избран председател на Общинския съвет. След тайно гласуване, с 30 гласа „за“ новият председател на местния парламент е Димитър Митев, предложен от ГЕРБ. Той заяви от трибуната, че се надява на конструктивен диалог. "Уверявам, че общинските съветници от ГЕРБ ще работят усилено за интереса на сливенските граждани", каза той.

На сесията присъстваха още народните представители от ГЕРБ-Сливен Мария Белова и Галя Захариева.

След заседанието на тържествена церемония, на която присъстваха общинските служители, Стефан Радев получи символните знаци на общината.

 

 

Още снимки от новината

---
---

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев