Жени ГЕРБ-Сливен стартират кампания срещу насилието над децата

---
19.11.2015 / 10:46

Общинската организация на Жени ГЕРБ – Сливен стартира кампания срещу насилието над децата. Инициативата е по повод Световния ден за борба с насилието над деца – 19 ноември. Кампанията ще продължи до януари 2016 г.

„Целта на акцията е да се подобри информираността на родители, учители и близки на деца, жертви на насилие, като така се намали насилието над тях. В рамките на кампанията, която започва на 19 ноември, ще се проведат публични обсъждания и информационни кампании в малките населени места, където има детски градини и училища“, каза областният председател на ЖГЕРБ-Сливен Милена Чолакова.

 

Предвижда се изработване на материали чрез които да се повиши информираността на родители, учители и деца. Инициативата има за цел да се изведат всички психологични признаци, според вида на преживяното, за разпознаване на деца - обект на насилие, както и симптомите на физическо и сексуално насилие. Ще се търсят начини за адекватно реагиране срещу всички форми на насилие над дете - пренебрегване в семейството, жертва на злоупотреба, насилие, експлоатация или друго нехуманно и унизително отношение в семейството и в училище. „Очакванията ни са за повишаване информираността на децата, техните родители и близки, за да знаят как да търсят правата си, къде могат да получат закрила и помощ. Ще посочим и институциите, които трябва да се сезират при случаи на насилие“, допълни Милена Чолакова.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев