ГЕРБ-Сливен внесе предложение за намаляване на заплатите на общинските съветници

Галина Вучкова
23.11.2015 / 16:05

ГЕРБ-Сливен внесе предложение за намаляване на възнагражденията на общинските съветници. Предложението беше входирано в Общинския съвет днес от председателя на Групата Галина Вучкова.

„Още в предходния мандат и по време на предизборната кампания изразявахме своята позиция по този въпрос. На фона на голямата финансова задлъжнялост на общината и поетите ангажименти към нашите избиратели, предлагаме намаляване на възнагражденията“, каза Вучкова.

Групата на ГЕРБ предлага за участието си в заседанията на Общинския съвет, съветниците да получават възнаграждение в размер на 10 на сто от брутната заплата на председателя за съответния месец. За участие в заседание на комисия, предложението е те да получават 3 на сто от брутното възнаграждение на председателя. Същото е възнаграждението им за участие в специализирани органи на общинския съвет. Общото възнаграждение на съветниците не може да бъде повече от 28 на сто от брутното възнаграждение на председателя за съответния месец. Общинските съветници няма да получават възнаграждение от заседания, на които не са присъствали.

До този момент общинските съветници са получавали общо възнаграждение 60 на сто от възнаграждението на председателя. Предложението на Групата на ГЕРБ е процентът да се намали на 28, което на практика означава, че ако всеки общински съветник участва в заседанията на ОС и комисиите, в които е избран, ще получава около 420 лв.месечно, колкото ще бъде минималната работна заплата от 1 януари 2016 г.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев