Започна рали "Твърдица - Елена" 2016

---
15.07.2016 / 23:33

Кметът на Твърдица Атанас Атанасов даде началото на 12-то издание на автомобилното рали "Твърдица- Елена" 2016. "Постарахме се да направим много добра организация при провеждане на състезанието. Пожелавам здрави и бързи автомобили и успех на участниците", каза Атанасов. На церемониалния старт на площад "Свобода" присъстваха още народните представители от ГЕРБ - Сливен Мария Белова и Галя Захариева, зам.-кметът Петко Борисов, кметът на Елена Делян Мъзев, председателят на Българската федерация по автомобилен спорт Владимир Илиев и др. Церемонията започна с едноминутно мълчание в памет на жертвите във френския град Ница.

 

28 автомобила преминаха административна проверка тази вечер. Състезанието е трети кръг от календара на БФАС, което по традиция се провежда през лятото. Дължината на ралито е 295 км, от които 130 км са състезателни и са разделени на 11 скоростни етапа. Тази година състезанието ще се проведе официално в три дни - 15-ти, 16-ти и 17-ти юли. В събота, 16 юли, предстои административен и технически преглед. Фактически ралито ще стартира в 16:20 часа с преминаването на скоростните етапи "Твърдица" (20 км) и "Боров дол" (7 км), след които следват етапите „Детелината“ 3 и 4, като второто преминаване за разнообразие на зрителите ще бъде с различна конфигурация на старта.

 

Председател на организационния комитет на рали "Твърдица - Елена" 2016 е министърът на земеделието и храните Десислава Танева.

Още снимки от новината

---
---
---
---
---

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев