Стефан Радев : За община Сливен е важно запазване на стабилността в държавата

Стефан Радев
08.11.2016 / 15:43

„Компрометирането на стабилността в държавата по какъвто и да било начин може да има сериозни последици за общината и да ни върне в изходна позиция", каза пред журналисти кметът на Сливен Стефан Радев.

Според него, изборите в неделя са от по-голямо значение за нашата община, отколкото за други, които имат финансова стабилност.

 

„Става дума за общини с проектна готовност за години напред, за вече реализирани големи проекти и които нямат огромните задължения на нашата община. За нас обаче този избор е сериозен. Ако ние до сега можем да планираме бъдещето си, да планираме инвестиционни проекти и развитието на общината, то е изцяло благодарение на правителството на Бойко Борисов. Затова за нас изборът е много важен“, допълни кметът.

 

Радев подчерта, че за една година работата с правителството е на много добро ниво. Той припомни, че преди няколко месеца Сливен получи 1,5 милиона лева за корекция на щети по водния цикъл на града, а преди дни кабинетът гласува 4 милиона лв.– 3 милиона за кръгово кръстовище на Розова градина и един милион за инфраструктурата по селата.

„Това са 5,5 милиона, каквито общината не е получавала за цели мандати. Освен това, очакваме много сериозен безлихвен заем, който ще бъде опростен, ако бъде одобрен оздравителния план. Предстои и реализацията на сериозната инвестиционна програма за около 25 милиона, сред които и средства за градския транспорт. Аз като кмет, надявам се и нашите съграждани, смятам, че трябва рационално да вземем решение какво е най-добре за общината“, каза още Стефан Радев.

Той допълни, че Сливен много разчита и на програмата за енергийна ефективност на правителството на ГЕРБ.

„На практика по програмата за саниране заварихме едно нищо. За една година направихме енергийно обследване на всички сгради – 49, технически паспорти , сключихме анекси с банката за развитие, съгласували сме всички процедури с агенцията по енергийна ефективност и на практика сме готови да започнем да възлагаме строителството. Това е огромна възможност за България. Жалко, че Сливен се включва последен от големите градове, жалко, че нищо не е направено преди нас. Ние много разчитаме на тази програма, след която много градове промениха облика си. Ще бъде много лошо за нашата община, ако и от това не можем да се възползваме, ако се смени курсът от тази политика“.

Кметът на Сливен добави, че голямата отговорност за стабилността на държавата се носи от партиите и в този смисъл представянето на ГЕРБ е добро. „Тези избори се превръщат във вот на доверие към политиката на правителството, във вот на доверие за тези политики, които гарантират стабилността на държавата към момента“.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев