Петнадесет са номинираните за народни представители от Общинската организация на ПП ГЕРБ-Сливен

====
04.02.2017 / 18:51

Петнадесет са номинираните за кандидати за народни представители от Общинската организация на ПП ГЕРБ-Сливен след проведено събрание. Четирима от номинираните са за гражданската квота в листата.

Това са: председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, заместник –председателят на партията Цветан Цветанов, Десислава Танева - областен координатор на ГЕРБ-Сливен, д-р Васислав Петров - директор на МБАЛ “Д-р Иван Селимински", Мария Белова - народен представител в 43 НС, Румен Иванов - заместник-кмет на община Сливен, Радост Енчева - инженер, Веселина Георгиева - Тонева - директор на 11 СОУ, носител на специалната награда „Софроний Врачански” за цялостен принос и дългогодишна дейност в областта на образованието, Божидар Темелков - двукратен световен шампион по самбо, Милен Петков, Андрей Карапетков, Андрей Андреев, Камен Костов, Тодор Георгиев- организационен секретар на Предприемачи ГЕРБ, Стефан Кондузов.

Провеждат се събрания и в останалите общини на област Сливен. Окончателното решение за подреждането на кандидатите за народни представители е на Изпълнителната Комисия на ПП ГЕРБ.

 

По време на събранието Десислава Танева заяви, че няма по-реалистична програма освен тази, предложена от ГЕРБ.

Основните акценти в предизборната програма на партията са свързани с растеж, развитие и икономическа перспектива, реално увеличаване на доходите, драстично намаляване на бюрокрацията, ликвидиране на неграмотността, нов подход към социалната сфера и сигурност.

„ГЕРБ разбра вота на хората и преразгледа приоритизацията на своите политики”, каза Десислава Танева. Тя допълни,че ГЕРБ може да постигне увеличаване на БВП със средно 3% годишно до 2021 г., ниска безработица от около 6%, намаляване на публичния дълг с около 5% годишно. „При изпълняване на програмата на ГЕРБ ние гарантираме минимална работна заплата от 600 лв. и средна работна заплата от 1515 лв в рамките на мандата. Тя добави, че ще се работи за БВП от над 110 милиарда лв. Предвижда се създаване на пет нови икономически зони, които да осигурят условия за създаване на добри работни места.

 

Областният координатор на ГЕРБ подчерта, че ще се гарантира стабилността на пенсионната система и ежегодно ще се увеличават пенсиите според растежа на икономиката.

Ще бъде направено преформатиране на социалната политика. Въвеждането на тридетният модел става стратегически национален приоритет: Интензивно финансово подпомагане до третото дете и намаляване на подпомагането за следващо. Подкрепяме семействата чрез стимули за работещите майки при връщане на работа през втората година от майчинството. Плащане на социални помощи само на семейства, чиито деца посещават училище и детските градини.

 

Десислава Танева добави, че основен приоритет ще бъде Образованието.

“Гарантираме удвояване заплащането на учителите до края на мандата и подкрепа за младите учители. Тези, които работят с деца със специални потребности и деца от уязвими социални групи също ще получат допълнителна подкрепа. С промяна в системата на делегираните бюджети от 2018 г. финансирането няма да зависи само от броя на децата. Така няма да се закриват училища заради сгрешена формула. Ще бъдат

ангажирани всички ресурси на държавата децата да посещават детска градина и училище. Семействата, чиито деца не ходят на училище, няма да

получават социални помощи”, каза още Танева.

 

Друг основен приоритет ще е борбата с битовата престъпност и засилено присъствие на органите на полицията във всяко населено място.

Основен приоритет в политиката на партията ще бъде и здравеопазването като се предвижда Демонополизация на Националната здравна каса. Доизграждане на единната Дигитална здравната система за обмен на информация в реално време между информационните бази на МЗ, НЗОК, НОИ, НАП, болници, аптеки и др. доставчици на здравни услуги.

Брюрокрацията остава за администрацията, а не за бизнеса и гражданите. С една Декларация бизнесът и/или гражданите ще удостоверява, че отговаря на всички изисквания по закон и дава съгласие обстоятелствата да бъдат проверени. Преди да извърши услугата, администрацията ще е задължена да си набави сама необходимите документи от съответната държавна или общинска администрация.

„ПП ГЕРБ ще изведе на преден план образование, здравеопазване, социална политика и сигурността. Всичко останало, което партията е започнала като политика ще бъде продължено и надграждано”, добави Десислава Танева.

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев