Цветан Цветанов: В празничния за Сливен ден, беше изпълнено поредното обещание, за изграждането на уникална спортна зала по борба

----
26.10.2017 / 21:03

Новопостроената спортна зала по борба на многократната световна и европейска шампионка Станка Златева бе официално открита в празничния за Сливен – 26 октомври - Димитровден. Лентата прерязаха министърът на младежта и спорта Красен Кралев, народният представител от ГЕРБ и председател на Комисията по земеделие в Народното събрание Десислава Танева, кметът на Сливен Стефан Радев и домакинът Станка Златева.

Сред официалните гости бяха още народният представител Галя Захариева, председателят на Общински съвет Димитър Митев, областният управител Чавдар Божурски, общинските съветници от ГЕРБ, Валентин Йорданов – олимпийски шампион, седемкратен световен и европейски шампион и почетен председател на Българската федерация по борба и вицепрезидент на българския олимпийски комитет, спортни деятели и граждани.

Специален гост на церемонията по откриването на новото спортно съоръжение бе и заместник - председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Водосвет за здраве и благоденствие отслужи Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Иоаникий в съслужие със свещеници от храм „Св. Димитър“.

По време на церемонията председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че това е поредното изпълнено обещание от политическата партия. „В този празничен за Сливен ден беше изпълнено поредното обещание за изграждането на такава уникална спортна зала, в която да тренират възпитаниците на Станка Златева. Нека благодарим на правителството за отпуснатите 600 000 лв., както и на кмета на Сливен Стефан Радев за неговата активна роля за безвъзмездното отдаване на терен за построяването на спортното съоръжение. Трябва да благодарим и на спортния министър Красен Кралев, защото със съдействието на неговото министерство спортната зала е факт. Специални благодарности и на генератора на тази идея за построяването на тази зала в Сливен, а именно на Десислава Танева, тогава като министър на земеделието, а днес като народен представител от ГЕРБ. Сливен, да знаете обичаме ви. Винаги сме с вас. Имате пълната подкрепа на правителството, в лицето на министър – председателя Бойко Борисов, и за всичко, което се случва в Сливен, бъдете сигурни, че сме заедно с вас. Снощи открихме и изцяло ремонтираната спортна зала „Младост“ в Димитровград, която събира 1100 човека. Тя е напълно модернизирана, изпълнени са всички мерки за енергийна ефективност, направена е цялостна реконструкция. Пожелавам на Станка Златева от тази зала по борба в Сливен да излязат много национални, европейски и световни шампиони“, каза Цветанов. Заместник – председателят на ГЕРБ благодари и на родителите, които насърчават децата си да спортуват, защото спортът калява децата. От своя страна министърът на спорта Красен Кралев заяви, че Станка Златева винаги е била пример за силен дух и желязна дисциплина, и й пожела и в новото й поприще като треньор, да бъде толкова успешна, колкото и като състезател.

Народният представител Десислава Танева честити празника на всички сливналии и заяви удовлетворението си, че именно на празника на града всички заедно можем да направим жест към Станка Златева затова, че Сливен бе отбелязан на световната спортна карта в областта на борбата. „Благодарим на Станка Златева, че избра Сливен, да се върне и да продължи своя професионален път на тренировъчното поле. Благодаря на министър Красен Кралев за това, че прие идеята да направим тази спортна зала. Станка Златева е много добър, честен и с изострено чувство за справедливост човек. Много ще съм щастлива един ден името на Станка Златева да се свързва с най – добрата школа по борба в света, която е на нейно име и е в Сливен“, каза Десислава Танева.

„Направихме първата копка на 1 март и днес виждаме една чудесна зала. Няколко са важните неща за случването на този проект. Първото и най – важно е, че Станка Златева реши да остане в Сливен, в родното си място, въпреки по – привлекателните предложения, които беше получила. С този проект показахме, че когато действаме заедно – Общината, държавата, неправителствения сектор, спортните федерации, спортистите и фирмите можем да постигнем много добри резултати за много кратко време. Искам да благодаря на министър Кралев за финансирането на този проект. Благодаря и на г-жа Десислава Танева, затова че винаги е подкрепяла Общината и този проект. Благодаря и на общинските съветници, които единодушно гласуваха безвъзмездно да предоставим терен от Общината. Пожелавам много успехи на спортния клуб, а на Станка Златева, освен здраве и много успехи, пожелавам да има възпитаници, които да я надминат по европейски, световни и олимпийски победи“, каза по време на церемонията кметът на Сливен Стефан Радев.

Станка Златева си пожела да е жива и здрава, за да се радва на успехите на своите възпитаници. На тържествената церемония тя връчи благодарствени плакети на заместник – председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, на народния представител Десислава Танева, на министъра на спорта Красен Кралев, както и на кмета на Сливен Стефан Радев. Станка Златева бе категорична, че тези плакети са в знак на признателност към хората без чиято помощ проектът не би се реализирал.

Министерството на младежта и спорта отпусна миналата година 631 000 лв. за изграждане на първи етап на спортна зала по борба в Сливен по проект на клуба на Станка Златева. Залата е изградена в парк „Юнак“ и ще се използва за тренировъчна дейност по борба. С решение на Общински съвет - Сливен голямата българска спортистка получи безвъзмездно от общината терен от 1250 кв.м. за строителство на спортното съоръжение. Залата ще е едноетажна с височина до 7 м, с възможности за търговска дейност и за паркиране. В първия етап от изграждането й ще разполага с два тепиха, две съблекални и офис.

 

 

Още снимки от новината

----
----
----
----
----
----

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев