Учители – ветерани се срещнаха за Деня на народните будители по инициатива на депутата от ГЕРБ Десислава Танева

-----
01.11.2017 / 18:57

За поредна година народният представител от ПП ГЕРБ Десислава Танева организира среща с пенсионирани учители от Сливен по повод 1 ноември – Ден на народните будители. На празника присъстваха преподаватели от Сливен и региона. Те бяха поздравени от кмета на Сливен Стефан Радев и заместник – кметът Пепа Чиликова. В приветственото си слово кметът припомни, че в трудни моменти за страната ни, винаги се обръщаме към историята и славните българи. „Учителите като будители, безспорно са хората, които ни дават светлина по пътя – и като народ, и като държава. Няма друга държава като България, която да има толкова много празници посветени на културата, писмеността и духа на просвещението. Това ми дава увереност, че не само ще пребъде тази държава, но я очакват и все по – добри времена. Радвам се, че тази година правителството сериозно се зае с това, образованието да стане приоритет. Много мерки се предприеха в тази посока. Част от тях са материалното стимулиране на учителите, съвместни действия за повишаване на обхвата на учениците и задържането им в училище, както и решаване на проблема с ранното отпадане. Това е една дългосрочна инвестиция, но много важна, за всяка общност, за всеки народ и всяка държава и се надявам в скоро време да берем плодовете от тези усилия“, каза кметът Радев. „Среща като тази, която се провежда за поредна година в Деня на народните будители, за ветерани учители, е като бисер в нашия живот, в златните ни години, когато вече сме помъдрели. Тази среща, ние от клуб „Будители“ подсказахме на депутата ни Десислава Танева преди четири години. Тя пое инициативата и вече четири години срещите ни се разрастват и топлят сърцата ни. Ще се радваме ако и на 24 май следващата година успеем да дефилираме заедно с младите ни колеги, за да им предадем огъня на духовността и любовта ни към учителската професия. Приветствам и кмета Стефан Радев за днешната инициатива, за среща с млади учители, които от тази учебна година поеха по този не лесен път. Смятам, че това ще мотивира младите учители да се задържат за дълго време в редиците ни“, каза Иванка Калайджиева, председател на Клуб „Будители“. Тя благодари на организаторите на срещата и заяви готовността на учителите – ветерани да им помагат винаги, когато имат необходимост от това. Заместник – областният управител Димитрина Петкова също поздрави учителите и организаторите на традиционната среща. „Носете този въздрожденски огън в себе си, раздавайте го щедро, както сте правили и до сега“, каза Петкова.

Поздравителен адрес до учителите изпрати народният представител и председател на Комисията по земеделие в НС Десислава Танева. Тя им пожелава да намерят своите последователи, които да направят така, че новото поколение да остане да живее в Сливен, за да помогнат за подобряване на условията на живот в града и региона. „На този ден искам и да Ви благодаря за грижите, обичта и насоките, които давате на подрастващите, а именно, че будността и образованието са особено важна предпоставка за едно по-добро бъдеще на страната ни“, пише в поздравителния си адрес Десислава Танева.

На срещата присъстваха още общинските съветници от ГЕРБ Керанка Стамова, Христо Котов и Силвия Маринова, и председателят на Жени ГЕРБ Милена Чолакова.

Още снимки от новината

-----
-----
-----
-----

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев