Четирима представители на Предприемачи ГЕРБ - Сливен участваха в Национален форум „За стабилна политика и развита икономика“

----
23.11.2017 / 13:45

Четирима представители на Предприемачи ГЕРБ - Сливен участваха в двудневен Национален форум на ПГЕРБ „За стабилна политика и развита икономика“, който се проведе в Боровец. Председателят на ПГЕРБ-Сливен Николай Колев бе начело на сливенската делегация. „Предприемачи ГЕРБ е утвърдена, работеща структура, с авторитет и голямо значение за развитието на партията. Заемаме важно място в процеса на утвърждаване и политическата дейност в цялата страна. Работим активно, както отделно като структура, така и заедно с Жени ГЕРБ, Младежи ГЕРБ и Старейшини ГЕРБ”, каза Колев. Той подчерта, че партията работи в посока за създаването на по-добри условия за бизнеса, подобряване условията на труд и провокиране на предприемачеството сред младите хора.

Пред присъстващите председателят на Предприемачи ГЕРБ Валя Чилова подчерта, че най-важната цел на оглавяваната от нея структура е да заздрави връзката бизнес-образование и да привлече обратно в България младите и можещи хора. „Подкрепяме политиката, която води правителството за развитие на българската икономика. Очакваме реален растеж от 4% през 2017 г., движен от вътрешно търсене и най-вече от вътрешното потребление, което дава основание за увеличаване на прогнозата на растежа на БВП“, коментира Чилова и допълни, че ПГЕРБ се присъединяват към усилията на правителството и в посока намаляване на административната тежест и реализиране на административната реформа. „Това е много труден и дълъг процес, който изисква едновременни усилия на всички институции и пълна подкрепа от всички граждани“, уточни председателят на Предприемачи ГЕРБ.

В рамките на Националния форум на Предприемачи ГЕРБ зам.-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на партията Цветан Цветанов изнесе лекция на тема „Обществено-политическата ситуация в страната“. „БСП са доказали, че не могат да работят за хората. Единственото, което правят, е да вредят на държавата и да я отклоняват от единствения възможен път пред нея – европейския. Някога чували ли сте ги те да кажат една добра дума за премиера Борисов, който в цяла Европа е навсякъде приет и желан гост“, каза зам.-председателят на ГЕРБ. Цветан Цветанов подчерта, че от опозицията рушат държавността. „Те ще продължат да оборват политиките ни с компромати и манипулации, а не с аргументи. Надеждата на БСП, че могат да имат управленски мандат на чело с Корнелия Нинова няма да ги напусне. Това е психическото разстройство на една политическа партия, което няма да могат да преодолеят през целия наш 4 годишен мандат, защото ГЕРБ ще изкара мандата си до докрай“, категоричен бе Цветан Цветанов. По думите му БСП не могат да предложат реални политики и решения и филмът на Елена Йончева е бил поредната манипулация.

Зам.-председателят на ГЕРБ напомни, че след президентските избори миналата година, ГЕРБ и премиерът Борисов са взели тежкото и непопулярно решение да подадат оставка. „Представяте ли си какво щеше да стане, ако бяхме останали на власт тогава – опозиционните сили щяха да се радикализират и стабилността на държавата в навечерието на европредседателството щеше да е под въпрос“, коментира Цветанов и отчете, че в крайна сметка е било взето правилното решение. „Трябва да благодаря и на всички наши структури в страната, които подходиха с изключителна мотивация и желание към това изпитание за ГЕРБ“, допълни Цветанов.

По време на конференцията Цветан Цветанов се обърна към предприемачите от ГЕРБ и ги призова да бъдат все така инициативни. „Само така ще успеем да разширим периферията за подкрепа към ГЕРБ“, заяви Цветан Цветанов. Той подчерта, че ГЕРБ е номер едно и ще остане номер едно. „Това е така, защото само ние можем да покажем реалните резултати от нашите политики“, категоричен бе зам.-председателят на партията.

„В момента име недостиг на квалифицирана работна ръка и затова приоритет на правителството на Бойко Борисов е образованието. Ние непрекъснато увеличаваме парите в сектора, защото можем да си го позволим благодарение на по-добрата събираемост и икономическия ръст“, уточни Цветан Цветанов. Двудневната конференция, която се проведе в Боровец, бе организирана от Предприемачи ГЕРБ, Сдружение „Граждани за европейски развитие на България“ и Фондация „Ханс Зайдел“.

Още снимки от новината

----
----

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев