11 делегати от Сливен и общината, ще участват утре в Редовното отчетно - изборно национално събрание на ПП ГЕРБ в София

25.11.2017 / 18:17

11 са делегатите от Сливен и общината, които ще участват утре в Редовното отчетно - изборно национално събрание на ПП ГЕРБ в София. След гласуване, по време на общинско делегатско събрание на партията в Сливен на 3 ноември, за делегати на четвъртото редовно отчетно-изборно събрание от община Сливен бяха избрани Георги Николаев, Силвия Маринова, Мария Белова, Андрей Карапетков, Нина Митева, Христо Котов и Камен Костов. По устав областният координатор на партията Десислава Танева, общинският председател Здравко Костадинов, председателят на Общинския съвет Димитър Митев и кметът Стефан Радев са делегати по право. Гост на събранието ще бъде и областният управител на Сливен Чавдар Божурски.

Редовното отчетно-изборно събрание на ПП ГЕРБ се свиква най-малко веднъж на четири години с решение на Изпълнителната комисия. На него лидерът на партията Бойко Борисов ще направи отчет, който ще бъде от името на Изпълнителната комисия. Ще има отчет и на Контролната комисия. Конгресът ще избере председател на партията, негови заместници и нов състав на Изпълнителната комисия, както и на Контролната комисия. Този конгрес ще смени само ръководствата на централно ниво, а не на местно. По тази причина в страната не се проведоха отчетно-изборни конференции на местните структури, а само номинации за излъчване на делегати на конгреса.

Като делегати на най-важните форуми на ГЕРБ по право присъстват народните представители и евродепутатите от ГЕРБ, министрите, кметовете и председатели на общински съвети, областни управители, излъчени от партията и членове на ГЕРБ, както и общинските ръководители и областните координатори на партията.

Последният конгрес на партията се проведе на 16 февруари 2014 г.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев