Бойко Борисов е преизбран за председател на ГЕРБ на Четвъртото Национално събрание

Делегати - Сливен
26.11.2017 / 18:14

С презентация за постиженията на ГЕРБ през годините започна Четвъртото редовно отчетно-изборно делегатско национално събрание на партията. На най – важния форум на партията присъстваха 1084 делегати от цялата страна и над 150 гости. В събранието участваха и близо 30 делегати от четирите общини от област Сливен, избрани по време на общински делегатски събрания. Присъстваха и председателите на трите партии от коалиционния партньор на ГЕРБ „Обединени патриоти“

С пълно единодушие делегатите на Четвъртото Национално събрание на ГЕРБ преизбраха за свой лидер Бойко Борисов. Като заместник-председатели на партията остават Цветан Цветанов и кметовете на София и Бургас Йорданка Фандъкова и Димитър Николов.

За член на Изпълнителната комисия на партията е избрана Даниела Дариткова, председател на Комисията по здравеопазване в НС. Димитър Главчев оглавява Контролната комисия на ГЕРБ. Националното събрание прие и отчета за работа на Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

По време на форума ГЕРБ прие декларация, в която се заявява, че партията по никакъв начин няма да се коалира и няма да управлява с БСП. „Председателството на България на Съвета на ЕС е национална кауза и е нова база за обединение на българското общество – от ГЕРБ не искаме да пропуснем този шанс. Очевидно БСП работят председателството да се провали при управлението на ГЕРБ, та дори и на цената на загуба на национален престиж и на важни за хората политики. Ние от ГЕРБ неведнъж сме заявявали, че никога не са били водени разговори за съвместно управление с БСП. Подобна коалиция е невъзможна", пише в декларацията.

11 бяха делегатите от Сливен и общината, които участваха в Редовното отчетно - изборно национално събрание на ПП ГЕРБ. Това са Георги Николаев, Силвия Маринова, Мария Белова, Андрей Карапетков, Нина Митева, Христо Котов и Камен Костов. По устав областният координатор на партията Десислава Танева, общинският председател Здравко Костадинов, председателят на Общинския съвет Димитър Митев и кметът Стефан Радев са делегати по право. Гост на събранието бе областният управител на Сливен Чавдар Божурски.

Редовното отчетно-изборно събрание на ПП ГЕРБ се свиква най-малко веднъж на четири години с решение на Изпълнителната комисия.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев