ГЕРБ - Сливен: Заставаме зад Румен Иванов и усилията на общинското ръководство да направи живота на хората в Сливен по-добър

----
29.11.2017 / 18:19

Заставаме зад заместник-кмета Румен Иванов и усилията на общинското ръководство да направи живота на хората в Сливен по-добър. Това заяви на пресконференция днес председателят на общинската структура на ПП ГЕРБ-Сливен Здравко Костадинов. От ГЕРБ отправиха въпрос към бившия кмет Кольо Милев в качеството си на какъв иска оставката на заместник-кмета – като бивш кмет на Сливен, като депутат или от името на БСП:

„За какво точно е поискана оставката на Румен Иванов? За това, че задълженията на Община Сливен бяха намалени от 40 на 8 млн. лв. или за това, че успя да се договори да се разсрочат плащанията с фирмите, които очакваха парите си за свършени от тях дейности?“.

От началото на мандата до сега Стефан Радев и неговият екип работят активно за преодоляване на последствията от всички недалновидни решения и политики, водени в предния мандат, заяви Здравко Костадинов. Той коментира и запорираните от НАП задължения от 4,5 млн. лв. към МОСВ за първия воден цикъл на Сливен.

„Искът на МОСВ е от началото на 2012 година. Затова аз питам, защо тогавашното ръководство и кметът по това време Кольо Милев не са направили нещо по този иск? Следващият път, когато се срещнете с депутата Милев, го попитайте защо нищо не е предприето от негова страна по този въпрос. Тази тема не е на Стефан Радев“, каза още Костадинов.

Той припомни, че сегашният кмет спаси втория воден цикъл, изпълняван от неговия предшественик и предотврати опасността сливенските граждани да връщат на МОСВ 21 милиона лева.

"Благодарение на усилията на Стефан Радев беше осигурено финансиране и проектът беше довършен“, разясни Здравко Костадинов. Той коментира и решението на съда, с което Общината трябва да плати 2,5 милиона лева лихви по забавени плащания заради споразумение, подписано от бившия кмет Кольо Милев, с което признава задълженията на Общината.

В мандата на Стефан Радев главницата по задълженията са разплатени с облигационната емисия, която по закон не може да покрие лихвите.

„Вместо тогава Милев да търси начини да се изплати задължението, бившият кмет е харчил предизборно през 2015 година. Средствата от там също са били общински по капиталовата програма и отново са връщани с облигационния заем. Лихвите бяха стопирани на 2,5 млн. лв. и бяха спестени половин милион лева на Общината. Заради това ли беше поискана оставката на заместник – кмета Румен Иванов?“, коментира финансистът Георги Стоянов.

Здравко Костадинов припомни, че през август 2015 година ГЕРБ внесе сигналите за ощетяването на Община Сливен от страна на кмета Кольо Милев за липсата на договор за обществена поръчка за сметосъбирането и почистването, за оградата на парк „Юнак“ и още много нарушения.

За тези две години Общината започна финансова стабилизация и кметът Радев заедно с екипа си работи по решаването на проблемите в общината. „Благодарим за работата на кмета и екипа му през тези две години и отговорното отношение. Изразяваме своята подкрепа към политиката, водена от Стефан Радев, защото има резултати. Още в началото на следващата година всички граждани на Сливен ще станат свидетели на положителна промяна. Ще започне реалната работа. Това ще е и ключова година за мандата на кмета Стефан Радев“, каза Здравко Костадинов.

Пет са проектите по Инвестиционната програма, по три от тях се работи. Приключените мащабни проекти са спасяването на втория воден цикъл, закритото сметище в Сотиря, зала „Сливен“, Микропазара в квартал „Сини камъни“.

Освен проектите от Инвестиционната програма в момента се работи по проекти за енергийна ефективност, спортни съоръжения и култура.

Ние като общински съветници ще следим за изпълнението на тези проекти, заявиха още от ГЕРБ.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев