Галя Захариева, ГЕРБ – Сливен: С кандидатстването с проекти пред МОН директорите могат да обновяват и модернизират училищата си

----
29.01.2018 / 16:10

Средствата, които Министерството на образованието предоставя на училищата в страната за подобряване на образованието и за проекти по различни програми, вече са много повече, в сравнение с предходни години. Директорите на учебните заведения трябва да се възползват от тази възможност. Това заяви народният представител от ГЕРБ и заместник – председател на Комисията по образование в НС Галя Захариева при откриването на нов кабинет по интереси и стая за спортни дейности в ОУ „Братя Миладинови“ в сливенското село Злати войвода. „Винаги са ме радвали инициативите на директорите, независимо от това колко голямо или малко е тяхното училище. С кандидатстването с проекти пред МОН те могат да обновяват и модернизират училищата си, да предоставят по – добро и по - качествено образование. Имаме много добри и успешни директори в област Сливен, затова трябва да ги мотивираме и да ги подпомагаме, за да се развиват“, каза Галя Захариева.

Директорът на училището в Злати войвода Николай Даков благодари на Министерството на образованието и на депутата Галя Захариева за подкрепата при кандидатстването и реализирането на проекта. Средствата за стаята по интереси са осигурени от Национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“, модул „Подкрепа за целодневното обучение на учениците“. Близо 11 000 лв. са инвестирани в стаята по интереси, като над 9300 лв. са от МОН и 1500 лв. от бюджета на учебното заведение. За ремонта и оборудването на стаята за спорт са използвани 20 000 лв. от бюджета на ОУ „Братя Миладинови“.

В 145-годишното училище в момента се обучават 95 деца от първи до седми клас. Създадени са две целодневни групи на обучение с по 26 деца, от първи до четвърти клас и от пети до седми клас.

Гости на откриването бяха още кметът на Сливен Стефан Радев, председателят на Общински съвет Димитър Митев, заместник – областният управител Димитринка Петкова, Зейнеп Ходжа – държавен експерт в МОН, Анелия Томова – главен експерт в дирекция „Достъп до образование и подкрепа за развитието“ и началникът на РУО д-р Бисерка Михалева.

Още снимки от новината

-==
----

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев