ГЕРБ-Сливен почете паметта на Васил Левски

----
19.02.2018 / 14:03

С едноминутно мълчание и церемония по поднасяне на венци и цветя, в Сливен бе почетена паметта на Апостола на българската свобода – Васил Левски. Възпоменателната церемония по повод 145 – тата годишнина от гибелта на Левски се проведе на едноименния площад в града. Областният координатор на ПП ГЕРБ-Сливен и депутат в 44-тото Народно събрание Десислава Танева, общински съветници, представители на младежката организация, членове и симпатизанти на ГЕРБ-Сливен поднесоха цветя и се преклониха пред паметника на Апостола. В общоградската възпоменателна церемония се включиха още кметът на Сливен Стефан Радев и неговите заместници, председателят на Общински съвет – Сливен Димитър Митев, директори и управители на регионални институции, много жители и гости.

В словото си кметът Стефан Радев заяви, че преди 145 години България понася най – голямата загуба, като губи Левски. „Апостолът на свободата е човек, който се е превърнал в идеал за българите. Той е човек, чиято морална висина няма с какво да бъде измерена. Той черпи сили от любовта си към българите и България, и от голямата си мечта да види Родината свободна. Не случайно, 145 години след неговата гибел, България е свободна република, член на най – богатия клуб на държавите в света. За нас Левски за винаги ще остане символ, че няма нищо невъзможно и ние българите можем да постигнем и най – високите цели, които си поставим“, каза Радев.

Организатори на честването са Община Сливен, Военно формирование 22220, Регионално управление на образованието – Сливен, Общински комитет „Васил Левски", Сдружение „Мати Болгария", ППМГ „Добри Чинтулов", ПГИ „Проф. д-р Димитър Табаков", ПГЕЕ „Мария Кюри" и Основно училище „Панайот Хитов".

Още снимки от новината

----
----
----
----

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев