ГЕРБ – Сливен почете паметта на Христо Ботев и загиналите за свободата на България

----
02.06.2018 / 13:29

142 години от гибелта на Христо Ботев бяха отбелязани в Сливен. ПП ГЕРБ-Сливен се включи в общоградското поклонение и поднасяне на венци и цветя пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци по повод Деня на Ботев. Почит към загиналите за свободата на България отдадоха общински съветници от партията и представители на младежката организация. Венци и цветя бяха поднесени от името на народния представител и областен координатор на ГЕРБ-Сливен Десислава Танева. В ритуала се включиха кметът Стефан Радев, неговият заместник Пепа Чиликова, председателят на Общински съвет Димитър Митев, областният управител Чавдар Божурски, началникът на Регионалното управление на образованието Бисерка Василева, директори на държавни и общински институции, ученици от сливенски училища и десетки граждани.

По традиция, точно в 12 ч., с вой на сирени беше почетена паметта на героите.

В деня на Ботев общинските съветници от ПП ГЕРБ-Сливен участваха в церемонията по отбелязване на 67 години от блокадата на сливенския горянски отряд с командир Георги Маринов-Тарпана. Бяха поднесени венци и цветя пред паметника на четата в Сливен.

В горянското движение са участвали 12 500 души. Заедно с хората, които са ги подкрепяли, броят на репресираните е около 30 000. Движението започва през 1946 година. На съществуването му е сложено край през 1952 година, когато са били избити всички негови членове. В Сливен жертвите са около 120.

Още снимки от новината

----
----
----
----
----

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев