ГЕРБ-Сливен се включи в церемонията за Съединението на България

-----
06.09.2018 / 13:12

Народният представител от ПП ГЕРБ Десислава Танева и представители от областната организация на партията се включиха в церемонията по повод 133 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия. Годишнината бе отбелязана на централния градски площад „Хаджи Димитър“ в Сливен с военни почести, издигане на националния трибагреник и поднасяне на венци и цветя в памет на загиналите за свободата на България.

На честването присъстваха още кметът на Сливен Стефан Радев, областният управител Чавдар Божурски, председателят на Общински съвет Димитър Митев, началникът на Регионално управление на образованието Бисерка Михалева, представители на общински, държавни и образователни институции, десетки жители и гости на Сливен.

По време на церемонията, слово произнесе кметът Стефан Радев, който заяви: „Съединението е едно от най – значимите събития в нашата история, не само заради значимостта на постигнатите резултати, но и заради дързостта и смелостта на една млада държава да се опълчи и да промени реда, установен от великите сили. Действията по подготовката и самият революционен акт ни дават ценен урок и ни доказват, че обединени сме по-силни. Нека днес сведем глави в знак на почит към онези българи, които направиха възможно днес да живеем в силна и обединена България.“

Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Иоаникий отслужи молебен за здраве и благоденствие.

Цветя по повод празника поднесоха народният представител Десислава Танева, председателят на общинската структура на партията Здравко Костадинов, общинските съветници от ГЕРБ и представители на структурите на партията. Тържеството продължи с концертна програма на Младежки танцов ансамбъл „Браво“ при Народно читалище „Хаджи Димитър – 1937“. Организатори на събитието са Община Сливен, Военно формирование 22220, Сливенска митрополия и Народно читалище „Хаджи Димитър – 1937“.

Още снимки от новината

-----
-----
-----
-----
-------

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев