Предстоящите европейски избори, новата ОСП и други теми, обсъдиха МГЕРБ – Сливен и евродепутатът Владимир Уручев

----
12.01.2019 / 17:38

Предстоящите европейски избори, новата Обща селскостопанска политика, мигрантската криза и пакет „Мобилност“, обсъдиха днес на среща младежи от ГЕРБ – Сливен и евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Владимир Уручев. Според евродепутата, 2019 година е изключително важна, защото предстоят два избора – за ЕП и за местна власт. „Убеден съм, че ГЕРБ ще има поне шест депутати в следващия Европейски парламент и отново ще е първа политическа сила. Това ще създаде и много добри условия за работа за местния вот през есента. Основната цел на гражданския диалог ще е „Европа в нашия дом“, за да покажем как благодарение на европейската солидарност и ГЕРБ, подкрепата от Европа достига до всяко населено място в България“, каза Владимир Уручев. Пред младежите евродепутатът заяви, че силата е в младите хора и те трябва да са активни по време на вота. „В Европа гласуващите младежи са под 10%, докато в някои региони на България активността достига 30 на сто. Младите хора са бъдещето на Европа и трябва да са активни в тези процеси“, каза Уручев.

По отношение на мигрантската вълна евродепутатът заяви, че трябва да се търси адекватно решение на този проблем и Дъблинското споразумение да се промени, за да не бъдат ощетявани държави като България, Гърция и Италия. „Този поток от бежанци трябва да се регулира, основно с европейска помощ за тези държави, които са външна граница на ЕС. Трябва да се намери механизъм за различните типове мигранти, такива, които търсят по – добър живот и такива, които имат за цел да всяват смут и страх“, уточни Владимир Уручев.

По темата за новата Обща селскостопанска политика евродепутатът обясни, че основните политики и директните плащания ще се запазят. „Една от най-дискутираните теми е новият модел за прилагане на политиките в Общата селскостопанска политика. В този модел се дава свобода на действие на държавите членки. Това е хубаво, защото на местни нива се знаят най-добре потребностите, с които трябва да се отговори с държавни и европейки политики. От друга страна има риск, разбира се, че средствата, които ще дойдат от страна на Европа няма да съответстват точно на целите, които са заложени на европейско ниво, независимо, че има обобщени цели и всяка една мярка и проект трябва да носи добавена стойност. Тук ще е трудно да се намери баланса, но аз харесвам идеята за стратегическите планове, защото така ще се отговори на конкретните нужди на различените държави. Предстои сериозна работа в следващите 2 – 3 години“, коментира Уручев. Според него с новата ОСП след 2020 година злоупотребите значително ще намалеят.

По отношение на спорния пакет „Мобилност“ евродепутатът заяви, че предстоят още разговори и дискусии, преди да се стигне до крайното решение.

Още снимки от новината

----
----
----

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев