Георги Стоянов: Бюджетът на Общината е насочен към подобряване качеството на живот на хората и затвърждава финансовата стабилност

----
31.01.2019 / 13:00

Бюджетът на Община Сливен за 2019 година е насочен към подобряване качеството на живот на хората и затвърждава постигната финансова стабилност. Това каза днес председателят на финансовата комисия в местния парламент и общински съветник от ГЕРБ Георги Стоянов. „Бюджетът за 2019 г. е реално изпълним, насочен е към утвърждаване на постигнатата финансова стабилност през мандата на кмета Стефан Радев, към разумно и професионално управление на разходите, и подобряване на качеството на живот на гражданите на община Сливен. Преди три години Общината имаше 40 млн. лева просрочени задължения, а 19 имота в центъра на града бяха запорирани“, коментира Стоянов.

От своя страна кметът Стефан Радев заяви, че Общината започва 2019 година без просрочени задължения и ще продължи с политиката за налагане на финансова ефективност. „Община Сливен започва годината без просрочени задължения и с реализирането на големи инфраструктурни проекти, които ще се финансират с държавни и европейски средства. 2,5 млн. лева правителството отпуска за ремонт на улици и тротоари. Предстои пълна реконструкция на спортните зали „Асеновец“ и „Младост“, и цялостна реконструкция на бул. „Хаджи Димитър“. Общината поема управлението и обновяването на плувния басейн в ОУ „Елисавета Багряна“. Продължават ремонтите и на детските градини“, каза кметът.

Планираните приходи в Бюджет 2019 са близо 109 млн. лв., което е с 5,6 на сто повече спрямо миналата година. От тях над 65 млн. лв. са приходите за финансиране на делегирани от държавата дейности, местните приходи са в размер на 43 227 923 лв. С 20 процента са завишени средствата за спорт през тази година. За дейността на читалищата са осигурени 30 000 лв. Увеличени са средствата и за Ансамбъла за народни песни и танци. Бюджетът на община Сливен бе гласуван днес на редовно заседание на Общински съвет.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев