Младежи от МГЕРБ Сливен закичиха с мартенички младежи и възрастни от социални заведения в града

----
01.03.2019 / 13:49

МГЕРБ Сливен закичи с мартенички екипа и ползвателите на Дневния център за пълнолетни лица с увреждания "Милосърдие", и младежите от Защитено жилище за хора с умствена изостаналост №2. За поредна година представители на младежката организация на ПП ГЕРБ Сливен зарадваха настанените в социалните заведения и им пожелаха да бъдат здрави и щастливи. От своя страна ползвателите на социалната услуга поздравиха младежите с песен и също ги закичиха с мартенички.

Дневният център за възрастни хора с увреждания (ДЦПЛУ) - Сливен функционира като социална услуга в общността. Основните дейности в центъра са свързани с предоставяне на социална подкрепа, храна, задоволяване на ежедневни здравни, психологически, образователни, рехабилитационни и терапевтични потребности, също така и потребности от дейностите за свободното време и личните контакти. Капацитетът на ДЦПЛУ е 15 места.

Защитено жилище за хора с умствена изостаналост 2 функционира от 2009 година. Потребителите са 10 момичета и момчета. Като доставчик на услугата Община Сливен предоставя на потребителите двайсет и четири часова грижа и е алтернатива на живот в малка група. Основната цел е младите хора да водят относително независим и пълноценен начин на живот, съобразно възможностите си.

 

Още снимки от новината

-------
----
----
-------

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев